DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Aizsardzības ministrs tiksies ar Spānijas valdības delegāciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 18. jūlijā, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis Ministru prezidenta Māra Kučinska delegācijas sastāvā tiksies ar Spānijas premjerministru Marjano Rahoju (Mariano Rajoy Brey) un Spānijas aizsardzības ministri Mariju Doloresu de Kospedalu Garsiju (María Dolores de Cospedal García), kas uzturēsies darba vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunās Latvijas un Spānijas divpusējās attiecības, aktualitātes aizsardzības jomā, kā arī NATO un Eiropas Savienības jautājumus.

Tāpat Spānijas valdības delegācija rīt apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas Spānijas kontingenta karavīriem.

Dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā pilda vairāk nekā 300 Spānijas karavīru no mehanizētās kājnieku rotas. Spānija Latvijā izvietojusi arī  bruņoto spēku tehniku, tai skaitā tankus "Leopard", kājnieku kaujas mašīnas "Pizarro", atbalsta tehniku, kā arī inženieru un loģistikas tehniku.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI