DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

M. Kučinskis tiekas ar Azerbaidžānas prezidentu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 17. jūlijā, Rīgā tikās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu (Ilham Aliyev).

Tikšanās laikā M. Kučinskis norādīja, ka Latvijas un Azerbaidžānas attiecības vienmēr bijušas raksturojamas kā veiksmīgas, kā arī pauda pārliecību, ka sadarbība abu valstu starpā turpināsies, it īpaši tādās jomās, kā izglītība, ekonomika, transports un loģistika. Sarunas ietvaros tika akcentēta nepieciešamība veicināt sadarbību gan pasažieru, gan arī preču pārvadājumu jomā. Latvijas aviokompānijas "AirBaltic" ir interese nodrošināt lidojumus Rīga – Baku visa gada garumā, kā arī attīstīt tālāk sadarbību ar "Azerbaijan Airlines".

M. Kučinskis informēja I. Alijevu par Latvijas plāniem attiecībā uz "Rail Baltica" projekta realizāciju, norādot, ka tā ietvaros tiks veidots arī loģistikas centrs un ir svarīgi, lai būtu intensīva sadarbība valstu starpā, tostarp ar Azerbaidžānu, lai jaunās iespējas šeit tiktu pilnvērtīgi izmantotas.

Ministru prezidents apliecināja atbalstu  Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecību stiprināšanai un ar viesi pārrunāja nākošā Austrumu partnerības samita sagatavošanu. Uzsvērta tika Austrumu partnerības lielā nozīme un nepieciešamība to turpināt.

Tāpat Ministru prezidents pauda gandarījumu par to, ka I. Alijeva vizītes laikā parakstīta kopējā deklarācija par stratēģisko partnerību starp Latviju un Azerbaidžānu, kas dos jaunu papildus impulsu mūsu divpusējo attiecību attīstīšanā.

Vizītes ietvaros parakstīta Deklarācija par Stratēģiskās partnerības nodibināšanu starp Latviju un Azerbaidžānu, Latvijas Republikas valdības un Azerbaidžānas Republikas valdības līgums par sadarbību izglītības jomā, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Azerbaidžānas Republikas Ārkārtas lietu ministrijas vienošanās par sadarbību valsts būvniecības drošības uzraudzības jomā, kā arī Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas un Azerbaidžānas Republikas Transporta, komunikāciju un augsto tehnoloģiju ministrijas saprašanās memorands par sadarbību transporta jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI