DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās brīvdienās vairākkārt sniegta palīdzība cilvēkiem uz ūdens

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 15.jūlija plkst. 6.30 līdz 17.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 101 izsaukumu – 49 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 38 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 23.04 VUGD steidzās uz izsaukumu Limbažu novada Katvaru pagastā, kur dega saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis un tam blakus piebūvētā kūts 320m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts šorīt plkst. 3.43.

Sestdien plkst. 23.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Līksnas ielā Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 1.05, bet tajā cieta apmēram 35 gadus veca vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Svētdien plkst. 12.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Ļaudonas pagastu, kur dega saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu saimniecības ēka 200m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 16.16.

Plkst.16.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur Hapaka grāvī 200m no krasta dega jahta. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka jahta braucot bija aizķērusi augstsprieguma līnijas vadus un dega 20m2 platībā. No jahtas tika izglābti 12 cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 19.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.21 tika saņemts izsaukums uz Mūkusalas ielu Rīgā, kur dega sporta motorlaiva 4m2 platībā. Veicot degošās laivas nogādāšanu krastā, cieta divi cilvēki, tostarp arī viens ugunsdzēsējs glābējs. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 21.27.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt steidzās palīgā cilvēkiem, kuriem bija notikusi nelaime uz ūdens. Sestdien plkst. 17.01 VUGD saņēma izsaukumu uz Jāņa Čakstes prospektu Ogrē, kur Ogres upē zem tilta bija apgāzusies laiva ar diviem vīriešiem. Viens no vīriešiem bija izkļuvis krastā paša spēkiem pirms VUGD ierašanās, bet otram palīdzēja ugunsdzēsēji glābēji. Abi vīrieši tika nodoti Pašvaldības policijai.

Sestdienas vakarā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ezermalas ielu Alūksnē, kur cilvēks no laivas iekritis ūdenī. Cilvēks pirms VUGD ierašanās tika nogādāts krastā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka motorlaiva apmēram 400m no krasta riņķoja ezerā. Ugunsdzēsēji glābēji motorlaivu apstādināja un  nogādāja krastā.

Svētdien plkst. 11.53 tika saņemts izsaukums uz Burtnieku novada Valmieras pagastu blakus upei Gauja, kur vīrietis izkritis no laivas, sieviete bezpalīdzīgā stāvoklī atrodas laivā. Ugunsdzēsēji glābēji vīrieti izglāba un nodeva NMPD, kā arī sievieti ar laivu nogādāja krastā.

Savukārt plkst. 21.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Bišu ielā, Jūrmalā, kur dīķī slīka divi vīrieši. Viens no vīriešiem bija izkļuvis krastā paša spēkiem pirms VUGD ierašanās, bet otru krastā izcēla ugunsdzēsēji glābēji un nodeva NMPD mediķiem.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji izcēla trīs noslīkušos – Daugavpilī, Beverīnas novada Brenguļu pagastā un Saldus novada Šķēdes pagastā.

VUGD aicina: atpūšoties pie ūdenstilpnēm atcerieties par drošību! Atcerieties, ka peldēšanās un atpūta pie ūdens nav apvienojama ar alkohola lietošanu un ievērojiet maksimālu piesardzību, izmantojot peldlīdzekļus!

Sestdien Daugavpilī ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja vīrietim, kuram kāja bija iesprūdusi dīvāna atsperē.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji aizvadītajās brīvdienās Madonas novada Ošupes pagastā izcēla no akas teļu, Rīgā atbrīvoja divus putnus, kas bija sapinušies rotaļu laukuma konstrukcijas tīklos, un nocēla no daudzstāvu ēkas palodzes kaķi, bet Aizkrauklē izcēla kaķi no akas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI