DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece: mūsu pienākums ir Latvijas valsts vienaudžu vēsturisko atmiņu nodot nākamajām paaudzēm

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija

Latvija savas saknes dzen jau teju simts gadu. Un tajā būtisks nopelns ir arī jums – Latvijas vienaudžiem, kuri kopā ar valsti mērojuši ceļu cauri gadsimtam un bijuši klātesoši labajos un arī sarežģītajos Latvijas likteņa pavērsienos. Jūs esat piedalījušies mūsu vēsturiskās atmiņas veidošanā, un mūsu pienākums ir to nodot nākamajām paaudzēm, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sestdien, 15.jūlijā, viesojoties pirmajā Latvijas simtgadnieku salidojumā “Piedzimt kopā ar Latviju”. Tas pulcē teju pussimtu mūsu valsts vienaudžu.
"Tā ir liela Latvijas un jūsu pašu bagātība, ka esat nodzīvojuši garu un notikumiem bagātu mūžu, aizvien esat dzīvespriecīgi un enerģiski cilvēki. Jūs mums sniedzat unikālu dzīves pieredzi, gudrību un neatkārtojamus dzīvesstāstus," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

"Šī gada maijā, atzīmējot Latgales kongresa simtgadi, uzsvēru, ka latvieši vienmēr spējuši paši vadīt savu vēsturisko likteni, sarežģītu pasaules notikumu gaitā pratuši pieņemt pareizos lēmumus. Mūsu tautas spēku apliecina spēja atjaunot neatkarību pēc 50 okupācijas gadiem, spēja atgriezties pie savas valsts saknēm – demokrātiskas un parlamentāras iekārtas. Šajos notikumos arī jūs esat bijuši klātesoši, un arī jūsu lēmumi ir veidojuši Latviju un ļāvuši tai uzplaukt," teica I.Mūrniece, uzsverot, ka Latvijas simtgadnieki ir mūsu lepnuma avots.

Saeimas priekšsēdētāja pauda prieku par iespēju tikties ar Latvijas vienaudžiem, lai kopā ievadītu Latvijas valsts simtgades svinības. I.Mūrniece pateicās pirmā Latvijas simtgadnieku salidojuma organizatoriem, akcentējot, ka svētku dāvināšana Latvijas vienaudžiem ir brīnišķīga iniciatīva, kas svarīga mums visiem.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI