DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Eiropas Savienība pagarina sankcijas pret Krieviju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvija atbalsta ES ierobežojošo pasākumu pret Krieviju pagarināšanu, kas pieņemti, lai vērstos pret Krimas prettiesisko aneksiju un Krievijas agresīvo rīcību Ukrainā. Šodien tika pieņemts ES Padomes lēmums par ekonomisko sankciju pret Krieviju pagarināšanu līdz 2018. gada 31. janvārim. Savukārt 19. jūnijā tika pieņemts ES Padomes lēmums par gadu pagarināt darbības termiņš ierobežojumiem attiecībā uz ekonomisko sadarbību ar Krimu un Sevastopoli.

Vienlaikus Ārlietu ministrija aicina atturēties no braucieniem uz Krimu, ņemot vērā saspringto drošības situāciju Krimas pussalā – šīs Ukrainas teritorijas nelikumīgo aneksiju, kā arī to, ka šajos apstākļos konsulāro palīdzību ceļotājiem nevar nodrošināt. Tāpat ministrija informē, ka, saskaņā ar spēkā esošajiem Ukrainas normatīvajiem aktiem, ieceļot Krievijas Federācijas prettiesiski anektētajās Ukrainas administratīvajās teritorijās ir atļauts tikai caur Ukrainas robežkontroles punktiem, likumos noteiktajā kārtībā saņemot īpašu Ukrainas varas iestāžu atļauju. Par neatļautu Ukrainas robežas šķērsošanu, ierodoties Krimā var iestāties likumā noteiktā atbildība, tai skaitā aizliegums turpmāk ieceļot Ukrainā.

Saskaņā ar Latvijas nostāju Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes jautājumā Krimas Autonomā Republika tiek atzīta kā neatņemama Ukrainas sastāvdaļa. Tādēļ Ārlietu ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus nepiedalīties sporta, kultūras un izklaides pasākumos, kurus prettiesiski anektētajā Ukrainas teritorijā Krimā organizē Krievijas Federācija.

Ārlietu ministrijas mājaslapā ir pieejama noderīga informācija ceļotājiem uz Ukrainu, tai skaitā Krimas pussalu: http://www.mfa.gov.lv/component/content/article/719-celojuma-bridinajumi/35230-ukraina

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI