DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bergmanis piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 29. jūnijā, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, Beļģijā, kurā diskutēs par NATO apņemšanos stiprināt alianses aizsardzības un atturēšanas spējas.

Sanāksmes laikā aizsardzības ministri diskutēs arī par 2016. gada Varšavas samitā pieņemto lēmumu īstenošanu, NATO paplašinātās klātbūtnes nozīmi Baltijas valstīs un Polijā, transatlantisko attiecību stiprināšanu, sabiedroto aizsardzības finansējuma palielināšanu, alianses iesaisti terorisma apkarošanā, kā arī ES un NATO sadarbību.

Tāpat aizsardzības ministri pārrunās starptautisko operāciju aktualitātes, īpaši pievēršoties NATO vadītajai apmācības operācijai "Resolute Support" Afganistānā, kurā piedalās arī Latvijas karavīri.

Plānots, ka sanāksmes laikā aizsardzības ministri izvērtēs un apstiprinās NATO spēju mērķus.  

Sanāksmes ietvaros R. Bergmanis tiksies ar Kanādas vadītās paplašinātas klātbūtnes kaujas grupas valstu aizsardzības ministriem, lai pārrunātu daudznacionālā bataljona klātbūtni Latvijā, galvenos izaicinājumus un kaujas spēju stiprināšanas iespējas.

Plānota arī Apvienotās Karalistes aizsardzības ministra Maikla Falona (Michel Fallon) organizētā Apvienoto reaģēšanas spēku (Joint Expeditionary Force) sanāksme. Apvienotie reaģēšanas spēki tika dibināti 2015. gadā, kad septiņas valstis parakstīja līgumu, kas paredz izvietot spēkus starp Lielbritāniju, Dāniju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Nīderlandi un Norvēģiju. Tas ļauj ātri, integrēti un savstarpēji koordinēti reaģēt uz mūsdienu draudiem.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi vadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg), kurš šī gada 19. jūnijā apmeklēja NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas sagaidīšanas ceremoniju Ādažos un vēlreiz apstiprināja alianses vienotību un solidaritāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI