DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Nosaka pārskatu iesniegšanas kārtību par zinātniskiem mērķiem izmantojamiem dzīvniekiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 27. jūnijā, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par zinātniskiem mērķiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzību. Izmaiņas nosacījumos sagatavotas, lai noteiktu vienotu formu, kādā izmēģinājumu dzīvnieku lietotāji un audzētāji iesniedz Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) informāciju par dzīvnieku izmantošanu izmēģinājumos.

Noteikumos paredzēts, ka turpmāk izmēģinājumu dzīvnieka lietotājs, kas ir saņēmis atļauju dzīvnieka izmantošanai zinātniskiem mērķiem, un izmēģinājumu dzīvnieka audzētājs PVD līdz kārtējā gada 1. martam elektroniski iesniedz pārskatu par izmēģinājumu dzīvnieku izmantošanu iepriekšējā gadā. Pārskats jāiesniedz saskaņā ar šo noteikumu 7. pielikumu, kas nosaka pārskatā par izmēģinājumu dzīvnieku izmantošanu procedūrā iekļaujamo informāciju.

Pārskatu par izmēģinājumu dzīvnieku izmantošanu 2016. gadā izmēģinājumu dzīvnieka lietotājam un izmēģinājumu dzīvnieka audzētājam jāiesniedz PVD līdz 2017. gada 31. augustam.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" tīmekļvietnē. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2013. gada 22. janvāra noteikumos Nr. 52 "Noteikumi par zinātniskiem mērķiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzību" pieejama MK tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI