DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts administrācijas skolas direktore būs Agita Kalviņa

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru kabinets otrdien, 27. jūnijā, Valsts administrācijas skolas (VAS) direktora amatam apstiprināja Agitas Kalviņas kandidatūru, kura līdz šim strādāja uzņēmuma "Smart Change Consult" valdes locekles un konsultantes amatā.

"Valsts administrācijas skolas loma ir būt par stratēģisku sadarbības partneri valsts pārvaldes reformu realizācijā un platformai talantu izaugsmei, palīdzot attīstīt prasmes, kas darbiniekiem un vadītājiem ļautu tikt galā ar pārmaiņu izaicinājumiem. Līdz ar to svarīgākie virzieni, pie kuriem turpināt strādāt, izmantojot jaunākās metodes apmācību jomā, ir mācību piedāvājuma veidošana atbilstoši valsts pārvaldes nepieciešamajām kompetencēm, apmācību sasaiste ar karjeras izaugsmi un talantu vadību," uzsver A.Kalviņa.

A.Kalviņai ir pieredze cilvēkresursu vadībā, tai skaitā profesionālās attīstības jomā. Līdz šim viņa konsultēja publiskā un privātā sektora organizācijas stratēģiskajā plānošanā, pārmaiņu vadībā, procesu efektivizācijā un citās jomās. Tāpat A.Kalviņa ir arī Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" maģistra studiju programmas "Personāla vadība" zinātniskā vadītāja.

Jaunajai VAS direktorei ir maģistra grāds angļu valodā un literatūrā un sertifikāts par programmas pabeigšanu publiskajā pārvaldē. Pašlaik A.Kalviņa vadībzinātnes doktorantūras programmā izstrādā promocijas darbu. 

Kopumā VAS direktora amatam pieteicās 11 pretendenti. Vērtēšanas komisija lēma, ka A.Kalviņa vislabāk atbilst VAS direktora amata prasībām. Viņa ieguva visaugstāko vērtējumu gan pretendentu vērtēšanas mutiskajā daļā, gan arī vadības kompetenču novērtēšanā.

No 2015. gada septembra valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja. Atlases kārtība līdzās atklātības kritērijam paredz nodrošināt pēc vienotiem principiem organizētus konkursus uz vadītāju amatiem valsts tiešās pārvaldes iestādēs.

INFOGRAFIKA par valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlasi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI