22. jūnijā, 2017
TĒMA: Drošība

Nacionālie bruņotie spēki nogādās Ukrainā jau septīto labdarības sūtījumu

Nākamnedēļ Nacionālo bruņoto spēku karavīri un virskapelāns Elmārs Pļaviņš dosies uz Ukrainu, lai nogādātu jau septīto humānās palīdzības kravu Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un Austrumukrainā cietušajiem civiliedzīvotājiem.

Zviedrijas nevalstisko organizāciju  sarūpēto humānās palīdzības sūtījumu 22 tonnu apmērā Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns nodos diviem Ukrainas labdarības fondiem Slovjanskā. Savukārt šie fondi ar Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru starpniecību humāno palīdzību – apģērbu, apavus, segas un gultasveļu – nogādās Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu tuviniekiem un civiliedzīvotājiem, kas cietuši no karadarbības Austrumukrainā.

Uzturoties Ukrainā, virskapelāns E. Pļaviņš arī apmeklēs vairākās  Ukrainas bruņoto spēku vienības, tiksies ar to komandieriem un karavīriem, lai pārrunātu aktuālos izaicinājumus dienestā un vadītu lekcijas, sniedzot garīgu atbalstu.

Šis ir septītais labdarības sūtījums, ko Ukrainā nogādā Nacionālie bruņotie spēki. Pirmie divi sūtījumi 2014. gadā ceļoja uz Mikolajevu, kur toreiz tika izmitināti valstij lojālie Ukrainas Jūras gaisa spēku karavīri un viņu ģimenes no Krimas. Ukrainā nonāca 230 skolas somas, pilnas ar skolai nepieciešamām lietām, tad Ziemassvētku dāvanas 300 karavīru bērniem un citas ziemas salā noderīgas lietas ģimenēm – segas, sildītāji. Nākamās divas Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienesta sarūpētās humānās palīdzības kravas tika nosūtītas uz Odesu karavīriem, karadarbības rezultātā cietušajiem bēgļiem no Donbasa un bez pajumtes palikušajiem pilsētas iedzīvotājiem. Silto apģērbu un segas palīdzēja savākt zviedru labdarības organizācijas, bet funkcionālās gultas ievainotajiem un medikamentus sagādāja Francijas atbalstītāji. Piektais, vairāk nekā divdesmit tonnu smagais sūtījums tika nogādāts Ukrainā 2016. gada oktobrī. Savukārt sesto 22 tonnas smagu humānās palīdzības kravu un dāvanas kritušo karavīru bērniem Nacionālo bruņoto spēku karavīri Ukrainā nogādāja šī gada februārī.

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests un Psihologu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.