DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts pārvaldes komisija vērtēs piedāvātos risinājumus piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 20.jūnijā, sanāks uz sēdi, kurā plānots iepazīties ar iespējamajiem risinājumiem piespiedu dalītā īpašuma tiesisko attiecību izbeigšanai un vienota īpašuma izveidošanai.

"Pagājušā gada martā Saeima konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto likumprojektu, kas paredzēja iespēju daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašniekiem vienpusēji izpirkt zemi zem mājas, tādējādi radot priekšnosacījumu dalītā īpašuma izbeigšanai. Jāatzīst, ka piedāvātajam risinājumam bija daudz trūkumu un neatbildētu jautājumu, tādēļ regulējuma pilnveidošanai tika izveidota darba grupa, kurā aktīvi strādāja gan iesaistīto ministriju un iestāžu, gan arī pašvaldību, kredītiestāžu, namu apsaimniekotāju un pārvaldītāju pārstāvji. To, kas šajā laikā paveikts un kādi risinājumi rasti, lai varētu virzīties tālāk, vērtēsim otrdienas sēdē," pirms iepazīšanās ar darba grupas ziņojumu informē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Risinājums piespiedu dalītā īpašuma attiecību izbeigšanai nepieciešams, jo gan zemes, gan dzīvokļu īpašnieki ir ierobežoti rīcībā ar savu īpašumu, kā arī dzīvokļu īpašniekus neapmierina pienākums maksāt piespiedu nomu, savukārt zemes īpašnieki pārsvarā nav apmierināti ar ienākumiem, ko gūst no šīs nomas. Tāpat būtiski, ka daudzdzīvokļu mājā panākt vienošanos par dalītā īpašuma tiesisko attiecību izbeigšanu ir tikpat kā neiespējami, iepriekš par likumprojekta virzību atbildīgajā Valsts pārvaldes komisijā situāciju raksturoja Tieslietu ministrijas pārstāvji.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde otrdien, 20.jūnijā, sāksies pulksten 10.00, un tā notiks 308.telpā Jēkaba ielā 16.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI