DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Godināti skolēnu konkursa “Iepazīsti putnu pasauli” aktīvākie dalībnieki

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 15. jūnijā Ķemeros, “Meža mājā” notika Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) un būvmateriālu ražotāja SIA “CEMEX” organizētā skolēnu konkursa “Iepazīsti putnu pasauli” apbalvošanas pasākums. Tika apbalvoti 20 labākie no 585 konkursa dalībniekiem un speciālbalvu ieguvēji.

LOB valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus, uzrunājot bērnus, norādīja, ka viņu uzdevums būs rūpēties par dabu nākotnē, tāpēc bērniem jābūt vērīgiem un ieinteresētiem un jāmācās domāt patstāvīgi, ņemot vērā, ka arī pieaugušie var kļūdīties.

Savukārt SIA "CEMEX" Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ozola uzsvēra: "Ir svarīgi, ka Latvijas uzņēmumi pret dabu un tās resursiem izturas atbildīgi un saudzīgi, kā arī meklē iespējas kā par šiem jautājumiem veicināt zināšanas skolēnu vidū. "CEMEX" jau ilgstoši ir LOB sadarbības partneris, tāpēc esam gandarīti par dažādiem kopīgi īstenotiem projektiem un iespēju šogad piedalīties skolēnu konkursa organizēšanā."

Svinīgā ceremonijā par aktivitāti konkursā tika apbalvotas Limbažu 3. vidusskola un Dzimtmisas pamatskola. Īpašas balvas saņēma akcijas "Dzīvais pavasaris" (Spring Alive) jeb 8. kārtas augstāk novērtētie dalībnieki: Iļja Kozorovckis, Timurs Kozorovickis, Niks Kristiāns Karpovs un Maksims Puriškevičs.

20 labāko vidū iekļuva: Agnese Dišlere, Daira Ikstena, Dāvis Birkenfelds, Elizabete Līcīte, Elīza Eglīte, Emīlija Zaprauska, Jasmīne Majore, Kārlis Papinoks, Kevins Devīts, Madara Metuse, Mare Malvīne Īstenā, Monta Brūvere, Niks Kristiāns Karpovs, Paula Eglīte, Paula Majore, Samanta Kalderauska, Tīna Keita Paegle.

Trešo labāko rezultātu uzrādīja astoņus gadus vecā Elizabete Skrebele no Jaunsilavas pamatskolas. Papildus veicināšanas balvām viņa ieguva arī spēli "Putnotājs". Otro labāko rezultātu uzrādīja Ance Rūta Roze, 14 gadus vecā Bejas pamatskolas 8. klases skolniece, kura balvā saņēma J. Pedersena un L. Svensona grāmatu "150 pazīstami putni un to dziesmas". Savukārt vislabāko rezultātu uzrādīja un 1. vietu konkursā ieguva 12 gadus vecais Bejas pamatskolas 6. klases skolnieks Raivis Dāvis Steberis, kuram tika pasniegta galvenā balva ‒ Nikon binoklis no veikala Motacilla.lv.

Pasākuma noslēgumā laureāti devās apkārtnes dabas vērtību un putnu izziņas ekskursijā Ķemeros Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas apkārtnē, ko vadīja ornitologi Viesturs Ķerus un Agnis Bušs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI