DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Notiks pārskata par tautas attīstību Latvijā 2015/ 2016 “Dzīves meistarība un informācijpratība” atvēršanas svētki

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, š. g. 20. jūnijā plkst. 14.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (Mūkusalas ielā 3, Rīgā) 11. stāvā notiks Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Sociālo un politisko pētījumu institūta (SPPI) vadībā izdotā pārskata par tautas attīstību Latvijā 2015/ 2016 “Dzīves meistarība un informācijpratība” atvēršanas svētki. Šajā pārskatā pirmo reizi Latvijā vienkopus analizēta veselībpratība, finanšpratība, ģimeņpratība, politikpratība, medijpratība un kultūrpratība.

Pasākumu atklās svinīgās uzrunas, tām sekos īsa iepazīstināšana ar izdevuma saturu, bet noslēgumā plānota diskusiju daļa.

2015./2016. gada izdevums ir trīspadsmitais pārskats un tas ir veltīts informācijpratības izpētei saistībā ar dzīves meistarību. Pārskatā uzmanība pievērsta tam, kādas ir informācijas ieguves un lietošanas prasmes, kas nepieciešamas Latvijas iedzīvotāju ikdienas jautājumu risināšanai, un novērtēts, kā un vai tās ietekmē dzīves meistarību dažādās jomās: veselības uzturēšanā un saglabāšanā, finanšu pārvaldīšanā, ģimenes dzīves organizēšanā, valsts un pašvaldības pakalpojumu izmantošanā, politiskajā līdzdalībā un pašorganizācijā, brīvā laika pavadīšanā. Izdevums "Latvija. Pārskats par tautas attīstību" iznāk kopš 1995. gada. Sākot ar 2005. gadu, tā sagatavošana notiek LU SZF SPPI vadībā sadarbībā ar partneriem no citām augstskolām un institūcijām Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI