DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Noslēgusies pieteikšanās platību maksājumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lauku atbalsta dienests informē, ka 2017.gadā ir noslēgusies pieteikšanās platību maksājumiem. Provizoriskie dati liecina, ka dienests ir saņēmis 60 103 pieteikumus platību maksājumu saņemšanai. Platību maksājumu saņemšanai varēja pieteikties līdz šā gada 22.maijam, bet ar kavējuma sankciju vēl līdz 15.jūnijam.

Par aptuveni 20 tūkstošiem hektāru ir pieaugusi atbalstam pieteiktā lauksaimniecības zemju platība – šogad ir pieteikti ir 1,715 miljoni hektāru (2016.gadā tika pieteikti 1,695 miljoni hektāru).

Tā kā iesniegumi tika iesniegti elektroniski, izmantojot LAD Elektronisko pieteikšanās sistēmu, tad lauksaimnieki ne tikai saņems maksājumus ātrāk, bet arī līdz 26.jūnijam pārklājumu labošanu EPS var veikt bez soda sankcijām.

Šā gada 13.jūnijā Pasaules informācijas samita Ženēvā laikā LAD Elektroniskā pieteikšanās sistēma tika atzīta par labāko sistēmu pasaulē kategorijā "E-lauksaimniecība". Tā ir unikāla pasaules atzinība par izcilību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanā savā darbā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI