DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Svētdien velomaratona laikā Rīgā jārēķinās ar ievērojamiem satiksmes ierobežojumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Attēls: Rīgas Dome

Sakarā ar TOYOTA Rīgas Velomaratonu svētdien, 4. jūnijā pilsētā tiks ieviesti ievērojami satiksmes ierobežojumu, tostarp jau no 3. jūnija vakara transportlīdzekļiem būs slēgta 11. novembra krastmala.

No 3. jūnija plkst. 22.00 līdz 4. jūnijam plkst. 18.00 tiks slēgta transportlīdzekļu kustība 11.novembra krastmalas posmā no Akmens līdz Vanšu tiltam un krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē (starp Bīskapa un Poļu gāti). Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi šajos ielu posmos tiks ieviesti jau no 3. jūnija plkst. 17.00.

Minētajā laika posmā Valsts policija nepieciešamības gadījumā organizēs transportlīdzekļu divvirzienu satiksmi Pils ielas posmā no Miesnieku ielas līdz Doma laukumam un pašā Doma laukumā.

4. jūnijā tiks slēgta transportlīdzekļu kustība:

  • no plkst. 9.00 līdz 17.00 Krasta ielā, virzienā un posmā no Akmens tilta līdz Dienvidu tiltam;
  • no plkst. 9.45 līdz 17.00 uz Dienvidu tilta, virzienā uz Pārdaugavu no Krasta ielas uzbrauktuves līdz Bauskas ielai (kreisajā braukšanas joslā tiks nodrošināta sabiedriskā transporta satiksme);
  • no plkst.10.00 līdz 17.00 Bauskas ielā no Dienvidu tilta apļa līdz Mūkusalas ielai, Mūkusalas ielā no Bauskas ielas līdz Akmens tiltam, Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas aplī zem Salu tilta, Akmens tilta tunelī, Kuģu ielā, Trijādības ielā, Raņķa dambī, Balasta dambī, uz Vanšu tilta (kreisajā braukšanas joslā tiks nodrošināta sabiedriskā transporta satiksme), Jēkaba ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Doma laukumam, Doma laukumā, Bīskapa gātē no Doma laukuma līdz 11.novembra krastmalai.

No 3. jūnija plkst.17.00 līdz 4. jūnijam plkst. 17.00 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt Kuģu ielā (Daugavas pusē), Herdera laukumā, Jēkaba ielā un Bīskapa gātē, kā arī  Citadeles ielas posmā no Torņa ielas līdz Pils laukumam. Balasta dambī transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi būs spēkā no 3. jūnija plkst. 19.00 līdz 4. jūnijam  plkst. 17.00.

Velomaratons norisināsies trīs distancēs:

  • no plkst. 11.30 līdz plkst. 13.00 velomaratona Sporta distances – kritērijs brauciens pa maršrutu: 11.novembra krastmala (40 apļi) pēdējais aplis 11.krastmala–Poļu gāte–Pils iela–Pils laukums–Krišjāņa Valdemāra iela–Jēkaba iela–Doma laukums–Herdera laukums–Bīskapa gāte (finišs);
  • no plkst. 13.30 līdz plkst. 15.00 velomaratona Tautas distances brauciens pa maršrutu: 11.novembra krastmala–Krasta iela–Dienvidu tilts–pāri Dienvidu tiltam–Bauskas iela–Mūkusalas iela–Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas aplis–Mūkusalas iela–Akmens tilta tunelis–Kuģu iela–Trijādības iela–Raņķa dambis–Balasta dambis–Vanšu tilts–Jēkaba iela–Doma laukums–Herdera laukums–Bīskapa gāte (finišs);
  • no plkst. 15.00 līdz plkst. 16.00 velomaratona Ģimeņu brauciens/Tautas brauciens pa maršrutu: 11.novembra krastmala–Krasta iela–Dienvidu tilts–pāri Dienvidu tiltam–Bauskas iela–Mūkusalas iela–Mūkusalas ielas satiksmes rotācijas  aplis–Mūkusalas iela–Akmens tilta tunelis–Kuģu iela–Trijādības iela–Raņķa dambis–Balasta dambis–Vanšu tilts–Jēkaba iela–Doma laukums–Herdera laukums–Bīskapa gāte (finišs).

Autovadītājiem jāņem vērā, ka braucienu laikā Valsts policija regulēs, ierobežos vai nepieciešamības gadījumā slēgs transportlīdzekļu satiksmi minētajos maršrutos, kā arī no plkst. 8.00 līdz 10.00 un no plkst.16.00 līdz 18.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos satiksmi norobežojošo barjeru uzstādīšanai un demontāžai.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus ar izpratni attiekties pret nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem. Neskaidrību gadījumos lūgums sazināties ar Satiksmes vadības centru pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 3600.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI