DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece: vēlamies turpināt dinamiskās attiecības ar Indiju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Saeimas kanceleja

Pēdējos gados Latvija un Indija sekmīgi attīstījusi divpusējās attiecības – ir aktivizējies politiskais dialogs, audzis tirdzniecības apjoms, kā arī izveidojusies veiksmīga sadarbība izglītībā un kultūrā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 24.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Indijas Republikas valsts ārlietu ministru Mobašaru Džavedu Akbaru (Mobashar Jawed Akbar).

Vēlamies turpināt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu, tādējādi atbalstot praktisko sadarbību. Būtiski ir kontakti starp abu valstu parlamentāriešiem, un Saeimā aktīvi darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Indijas parlamentu. Mēs būtu ļoti pagodināti par iespēju uzņemt vizītē Latvijā Indijas parlamenta spīkeri, pauda I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par pozitīvo dinamiku Latvijas un Indijas ekonomiskajā sadarbībā, un potenciāls ir daudz lielāks – par to liecina abu valstu uzņēmēju lielā interese par Indijas-Latvijas biznesa konferenci Rīgā, kas notiek ministra vizītes ietvaros.

Perspektīva sadarbības joma ir transports un loģistika, ņemot vērā Latvijas stratēģisko izvietojumu transporta savienojumā starp Āziju un Eiropu, sacīja I.Mūrniece. Arī ministrs uzsvēra Latvijas priekšrocības tranzīta pakalpojumu jomā, kā arī pauda īpašu ieinteresētību ciešākā sadarbībā tehnoloģiju un lauksaimniecības nozarēs.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Latvijā arvien pieaug Indijas studentu skaits. Svarīgs solis būs Sadarbības līguma augstākās izglītības jomā noslēgšana, kas ļaus indiešu jauniešiem vienkāršot piekļuvi studijām Latvijā.

Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684213631545

Video:https://www.youtube.com/watch?v=u0jAjdCXONw

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI