24. maijā, 2017
TĒMA: Ārlietas

Latvijas–Krievijas konsulārajās konsultācijās apliecina pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu tālāku vienkāršošanu

24. maijā Maskavā notika Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju konsulāro dienestu konsultācijas, lai apspriestu aktualitātes vīzu izsniegšanas un konsulārās palīdzības jomā.

Puses apliecināja, ka ir pabeigtas nacionālās procedūras, lai tiktu parakstīti grozījumi Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu. Ņemot vērā 2010. gadā noslēgtās vienošanās piemērošanas praksi, kā arī Eiropas Savienības likumdošanu, minētie grozījumi vēl vairāk atvieglos pierobežas teritorijās dzīvojošo personu ieceļošanu un uzturēšanos otras valsts teritorijā.

Vīzu politikas jomā puses apmainījās ar informāciju par izsniegto vīzu statistikas datiem un apsprieda aktuālos jautājumus, piemērojot Nolīgumu starp Eiropas Kopienu un Krievijas Federāciju par vīzu atvieglinātu izsniegšanu Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas pilsoņiem.

Tāpat puses pārrunāja sadarbību konsulārās palīdzības jomā, tostarp konsulāro dienestu rīcību konsulāro krīžu gadījumos ārvalstīs.