DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālo bruņoto spēku komandieris iepazīšanās vizītē apmeklēs Sauszemes spēku kājnieku brigādi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 25.maijā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš iepazīšanās vizītē apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādi, kur tiksies ar tās komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu, lai pārrunātu vienības uzdevumus, Sauszemes spēku kājnieku brigādes mehanizācijas projekta gaitu un Kanādas vadītās kaujas grupas uzņemšanu, kā arī iepazītos ar tai pieejamo infrastruktūru.

Latvijai kļūstot par NATO dalībvalsti, 2004. gadā tika uzsākta Sauszemes spēku reorganizācija vienotā brigādes struktūrā. 2006. gadā tika ieviesta Sauszemes spēku jaunā struktūra. Sauszemes spēku brigādes komandiera pakļautībā nodotas Sauszemes spēku regulārās vienības – 1. un 2. kājnieku bataljons. 2016. gada 9. februārī brigādes sastāvā esošajam 1. kājnieku bataljonam mainījās nosaukums, un tas kļuva par 1. mehanizēto kājnieku bataljonu. Nosaukuma maiņa norāda uz bataljona turpmāko specializāciju – mehanizācijas procesa sākumu.

2014.gada 4.septembrī NATO samita laikā Velsā, Lielbritānijā, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija noslēdza līgumu ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministriju par kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnikas iegādi.

Sauszemes spēku kājnieku brigādes galvenie uzdevumi ir nodrošināt valsts sauszemes teritorijas aizsardzību, vienību kaujas un mobilizācijas gatavību un sagatavot vienības dalībai starptautiskajās operācijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI