DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ceturtdien SIA “Riga fertilizer terminal” notiks civilās aizsardzības mācības

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 25.maijā, plkst. 10.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar SIA “Riga fertilizer terminal” rīkos praktiskās civilās aizsardzības mācības minerālmēslu pārkraušanas un īslaicīgas uzglabāšanas terminālī Rīgas brīvostas teritorijā, Uriekstes ielā 48 k-1, Rīgā.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka SIA "Riga fertilizer terminal", veicot minerālmēslu pārkraušanu, notiek frontālā iekrāvēja aizdegšanās, izveidojas sadūmojums un cieš uzņēmuma darbinieki. Palielinoties pārkraušanas kupola temperatūrai, tiek veikti tā atdzesēšanas darbi, kā arī cietušo glābšana.

Praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus rūpnieciskās avārijas draudu gadījumā, kas noteikti SIA "Riga fertilizer terminal" civilās aizsardzības plānā un ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā. Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Rīgas brīvostas pārvaldes, Rīgas brīvostas policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts vides dienesta un SIA "Riga fertilizer terminal".

Mācību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem un tiks iedarbināta objekta trauksmes sirēna, kā arī tiks imitēts sadūmojums. Rīgas brīvostas teritorijā iespējami satiksmes ierobežojumi, jo mācību laikā tiks bloķēta piekļuve objektam, evakuēti cilvēki un notikuma vietā pulcēsies vairāki operatīvie transportlīdzekļi.

VUGD aicina iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Žurnālistu ievērībai – objekta teritorijā nebūs iespējams vērot mācību norisi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI