DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Reirs: tehnisko palīglīdzekļu pakalpojuma reformas centrā ir cilvēks un viņam nepieciešamais

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 24. maijā, Labklājības ministrijā (LM) tika prezentēta tehnisko palīglīdzekļu pakalpojuma reformas ideja. No 2019. gada nepieciešami tehniskie palīglīdzekļi tiks piedāvāti tiešā izvēles sistēmā, integrējot darbspējas vērtēšanu, padarot efektīvāku administrēšanu, nodrošinot pakalpojumu un tā sniegšanu atbilstoši klientu labākajām interesēm.

"Līdzšinējais modelis ir novecojis, neefektīvs un neatbilst cilvēku ar invaliditāti interesēm. Reformas rezultātā mēs radīsim labvēlīgākus un ērtākus risinājumus un palīdzēsim cilvēkam ātrāk un efektīvāk atgriezties stabilā ikdienā un darba tirgū" uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs.

Reforma paredz no 2019. gada ieviest uz individuālās izvēles un kupona principa balstītu tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanas sistēmu. Ciešā Labklājības ministrijas sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām plānots izstrādāt un ieviest nepieciešamo normatīvo regulējumu. Tā rezultātā tiks mainīta līdzšinējā pieeja, kad tehniskie palīglīdzekļi pieejami tikai, balstoties uz iepirkumiem, kur galvenais kritērijs ir zemākā cena, līdz ar to ierobežojot konkurenci palīglīdzekļu klāstu un neveidojot motivāciju attīstībai.

Tāpat jau no 2018. gada paredzēta administratīvās kapacitātes stiprināšana. Savukārt no 2019. gada paredzēta aktīvāk iesaistīt darba tirgū un iekļaujošā izglītībā cilvēkus, kuri saņem tehniskos palīglīdzekļus. Turpmāk pakalpojums plānots ar vienotu klientu plūsmu un lielāku pieejamību arī reģionos. Reforma nodrošinās gan ātrāku un ērtāku pakalpojumu saņemšanu, gan labvēlīgākus remonta nosacījumus, gan finansiālu, gan administratīvo optimizāciju. Tādējādi tiks pilnveidota valsts atbalsta sistēma darbspējas zuduma gadījumā, veicinot to atjaunošanu, lai cilvēks pēc iespējas aktīvāk var iesaistīties darba tirgū un iekļaujošā izglītībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI