DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministrs vienojas par ciešāku sadarbību ar Ziemeļeiropas lielāko jaunuzņēmumu konferenci SLUSH

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens trešdien, 24. maijā, tikās ar Ziemeļeiropas jaunuzņēmumu konferences “SLUSH” pārstāvi Rasmusu Ekholmu, kā arī Latvijas lielākās tehnoloģiju konferences TechChill pārstāvjiem.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs iepazīstināja "SLUSH" pārstāvi ar Latvijā šogad pieņemto Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumu un nākotnes plāniem jaunuzņēmumu atbalstam, kā arī citām nozares aktualitātēm. Tāpat tika pārrunāta Baltijas un Ziemeļvalstu pieredze tehnoloģiju jomā, kā arī informācijas apmaiņas un ciešākas sadarbības iespējas.

"Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstība ir viena no valdības prioritātēm, lai Latvija kļūtu par jaunuzņēmumu izvēli Nr.1 Baltijā. Sadarbības paplašināšana ar Ziemeļeiropas reģiona valstīm ir būtisks priekšnoteikums turpmākai izaugsmi un inovāciju radīšanai," pēc sarunas atzina ekonomikas ministrs A. Ašeradens.

R. Ekholms pozitīvi novērtēja Latvijas iniciatīvas un ielūdza ministru piedalīties konferencē "SLUSH" Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Vienlaikus tika pārrunāta arī iespēja Latvijai ar uzņēmēju delegāciju piedalīties šajā Ziemeļeiropas lielākajā tehnoloģiju notikumā, kā arī citas sadarbības iespējas kopā ar Latvijas lielāko tehnoloģiju konferenci - nevalstisko organizāciju TechChill un citiem jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvjiem.

"SLUSH" ir Ziemeļeiropas lielākā jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference, kas pulcē augstākā līmeņa starptautiskos investorus un jaunuzņēmumus. 2016. gada konferenci apmeklēja 17 500 dalībnieki no 130 pasaules valstīm, to vidū vairāk nekā 2300 jaunuzņēmumu pārstāvji un 1100 starptautiski investori, kā arī 630 mediji. Šogad "SLUSH" norisināsies 30. novembrī un 1. decembrī Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

TechChill ir Latvijas vadošā tehnoloģiju un jaunuzņēmumu konference, kas 2018. gada februārī norisināsies divu dienu garumā jau septīto gadu pēc kārtas, pulcējot aptuveni 1600 dalībnieku. TechChill aktīvi sadarbojas ar starptautiskajiem partneriem Ziemeļvalstīs un Eiropā, lai nodrošinātu vietējiem jaunuzņēmumiem iespējas attīstīties, veidot kontaktus un piesaistīt finansējumu globālā mērogā, kā arī piesaistītu investīcijas Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmai. Gan TechChill, gan SLUSH ir Eiropas tehnoloģiju pasākumu apvienības Startup Sesame dalībnieki. TechChill ir vienīgais pasākums apvienībā no Baltijas un Centrālās un Austrumeiropas (CEE) reģiona.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI