DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bergmanis piedalīsies NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 25. maijā, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē, Beļģijā.

"Esmu pārliecināts, ka Briselē gaidāmā sanāksme būs spilgts piemērs un apliecinājums tam, ka NATO stingri seko Velsas un Varšavas samitos pieņemtajiem lēmumiem un izvirzītajiem mērķiem. Par to mēs varam pārliecināties gan mūsu valstī, kur jau tuvākajās nedēļās ieradīsies visi sabiedroto spēki, kas iekļauti Kanādas vadītajā kaujas grupā, gan plašākā skatījumā uz drošības vides izaicinājumiem mūsdienu apstākļos. Mēs skaidri apzināmies, ka šajā laikā ir jāspēj domāt un rīkoties daudz plašākā mērogā, ietverot ne tikai tradicionālos apdraudējuma kanālus kā zeme, gaiss, ūdens, bet arī rēķinoties ar hibrīdkara elementiem, kibervides drošību un terorisma izpausmēm tā visradikālākajās formās. Tā ir realitāte, bet tā nedrīkst kļūt par ikdienu, ar ko samierināmies vai no kā baidāmies. Mums kā aizsardzības aliansei ir jādara viss, lai maksimāli pasargātu savu valstu cilvēkus no šādiem apdraudējumiem, novērstu tos un atklātu vainīgos," uzsver R. Bergmanis.

NATO valstu līderi sanāksmē diskutēs par sabiedroto aizsardzības finansējuma palielināšanu, kā arī lielāku NATO iesaisti cīņā pret terorismu.

NATO samitā Varšavā dalībvalstis atkārtoti apliecināja apņemšanos palielināt investīcijas aizsardzībā līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

Latvijas aizsardzības budžets šogad ir 1,7% no iekšzemes kopprodukta, un 2018. gadā to plānots palielināt līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

Aizsardzības ministrs R. Bergmanis sanāksmē piedalīsies Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa oficiālās delegācijas sastāvā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI