DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valdība un investori diskutēs par investīciju vides uzlabošanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 26. maijā, notiks 21. valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) augsta līmeņa tikšanās. Nozīmīgākie diskusijas temati šogad ir tautsaimniecības izaugsme un nodokļu politika, ekonomisko noziegumu apkarošana, augstākā izglītība, transports un loģistika, kā arī atkritumu apsaimniekošana un enerģētika.

Pieaugot starptautiskajai konkurencei par investīciju piesaisti, viena no tēmām, par kuru diskutēs amatpersonas un lielākie ārvalstu investori Latvijā būs, kā veicināt un attīstīt Latvijas konkurētspējas priekšrocības, lai aktīvāk piesaistītu investīcijas un veiksmīgi konkurētu ar kaimiņvalstīm. Tāpat pārrunās, kādi uzlabojumi ir nepieciešami uzņēmējdarbības vidē, tai skaitā, nodokļu politikā. ĀIPL iepazīstinās valdības pārstāvjus ar priekšlikumiem augstākajā izglītībā, ekonomisko noziegumu apkarošanā un transporta un loģistikas nozares turpmākā attīstībā, kā arī sniegs skatījumu par iespējām atkritumu apsaimniekošanas un ilgtspējīgas enerģētikas jomā.

Sanāksmi tradicionāli atklās Ministru prezidents Māris Kučinskis un ĀIPL goda priekšsēdētājs, PricewaterhouseCoopers UK partneris, Stīvens Oldfīlds (Stephen Oldfield).

"Šogad par vadmotīvu mūsu dialogam ar valdību esam izvēlējušies tēmu "Darām!". Redzam, ka valdība ir uzsākusi vairākas būtiskas reformas, ir nozares, kurās saskatām pozitīvas pārmaiņas. "Darām!" ir mūsu aicinājums valdībai neapstāties pusceļā, turpināt jau iesāktās reformas un sākt jaunas, lai veidotu Latviju par valsti ar atvērtu un modernu tautsaimniecību," par šā gada sanāksmes tēmu stāsta ĀIPL Valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska. "Mūsu redzējums jeb vīzija ir, ka Latvija 2025. gadā ir vispievilcīgākā vieta uzņēmējdarbībai Baltijas jūras reģionā."

21. Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notiks 26. maijā plkst. 9:00 Ministru kabineta Zaļajā zālē.

Mediju iespējas: sēdes sākumā TV/foto iespēja, plkst. 10:15 kopēja bildēšanās Ministru kabineta ēkas 1. stāva foajē.

Pēc tikšanās, plkst. 12:30, preses konference Ministru kabineta preses konferenču telpā (3. stāvs). Tajā piedalīsies M.Kučinskis un S.Oldfīlds.

Ministru prezidenta M.Kučinska un ĀIPL goda priekšsēdētāja, PricewaterhouseCoopers UK partnera, Stīvena Oldfīlda (Stephen Oldfield) uzrunas sanāksmes dalībniekiem un preses konferenci varēs vērot tiešraidē Ministru kabineta mājaslapā.

Par valdības un AĪPL tikšanos:

ĀIPL ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola. ĀIPL aktīvi meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Saskaņā ar investoru izvirzītajiem prioritārajiem jautājumiem ĀIPL ietvaros konkrētus priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.

Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999. gada, to mērķis ir nodrošināt strukturētu informācijas un viedokļu apmaiņu starp investoriem un vietējiem politikas veidotājiem, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi un sekmētu ārvalstu investīciju ieplūdi Latvijā. Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augsta līmeņa ierēdņi un ĀIPL biedru uzņēmumu vadītāji.

INFOGRAFIKA par investīciju vidi Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI