DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Šadurskis: Latvijai jākļūst par pilntiesīgu CERN dalībvalsti

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas zinātnes sadarbība ar Eiropas Kodolpētījumu organizāciju (CERN) ir jāpaplašina, izmantojot visas sadarbības iespējas, tādēļ Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosinās Ministru kabinetu lemt par pilntiesīgu CERN dalībvalsts statusu, šādu iniciatīvu CERN nedēļas Latvijā atklāšanā pauda izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis.

Latvijas Republikas valdības un CERN līgumu par zinātnisko un tehnisko sadarbību augstas enerģijas daļiņu fizikā izglītības un zinātnes ministrs un CERN ģenerāldirektore Fabiola Gianotti Ženēvā (Šveice) parakstīja pērn.

Parakstītais līgums ar CERN paver jaunas un plašākas iespējas Latvijas zinātniekiem, akadēmiskajai videi un studentiem iekļauties vienā no vadošajām zinātnes organizācijām pasaulē, uzsver Šadurskis. "Nākamais solis ir kļūt par CERN asociēto un secīgi par pilntiesīgu dalībvalsti, lai Latvijas zinātnieku, augstskolu un pētniecības institūtu iesaiste un sadarbība kļūtu vēl ciešāka," saka Šadurskis. Ministrs pauž gandarījumu, ka ir izdevies īstenot ieceri, kura tika apspriesta vizītes laikā Ženēvā Latvijā organizēt CERN rīkotu izstādi un lekciju ciklus, kas plašākai publikai dotu iespēju vairāk izprast CERN pētniecības virzienus, to ietekmi un saskarsmi ar sabiedrības ikdienas dzīvi.

Tikšanās laikā ar CERN delegāciju ministrs aicināja nākamgad, Latvijas simtgades ietvaros rīkot nozīmīgu CERN izstādi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI