22. maijā, 2017
TĒMA: Labklājība

LM notiks preses konference par tehnisko palīglīdzekļu pakalpojumu reformu

Trešdien, 24. maijā, Labklājības ministrijā (LM) notiks preses konference par tehnisko palīglīdzekļu pakalpojumu reformu. Tā paredz labvēlīgākus un ērtākus risinājumus – nebūs tik ilgi jāgaida rindā, tiks piedāvāta tieša un individualizēta izvēles sistēma, līdz ar to ietaupot līdzekļus un cilvēkam palīdzot ātrāk un efektīvāk atgriezties stabilā ikdienā un darba tirgū.

Izvērtējot šī brīža tehnisko palīglīdzekļu pakalpojumu darbību, kā arī saņemot sūdzības no iedzīvotājiem par ilgajām, gandrīz pusotru gadu garām, rindām, kurās jāgaida, lai saņemtu nepieciešamos palīglīdzekļus, Labklājības ministrija uzsākusi nopietnas strukturālas reformas. Pēc labklājības ministra Jāņa Reira iniciatīvas un ciešā sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām tiks rosinātas izmaiņas normatīvajos aktos, kas ļaus īsināt rindas un ietaupīt budžeta līdzekļus, kas šobrīd tiek nelietderīgi tērēti pakalpojuma administrēšanas procesā.

Preses konferencē piedalīsies labklājības ministrs Jānis Reirs, LM valsts sekretāra vietniece Līga Āboliņa, invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis un LM sociālo pakalpojumu departamenta direktors Maksims Ivanovs

Preses konference notiks trešdien, 24. maijā pl.12 Labklājības ministrijas telpās, Skolas ielā 28, apspriežu zālē (sētas korpuss).

Aicinām piedalīties plašsaziņas pārstāvjus un lūdzam informēt par savu dalību līdz trešdienas, 24. maija, plkst.10.00 e-pastā aiga.ozolina@lm.gov.lv vai zvanot pa telefonu 29248826.