lvportals.lv - Briselē notiks ES Vispārējo lietu padomes sanāksme 27 dalībvalstu formātā

PRESES RELĪZES

Briselē notiks ES Vispārējo lietu padomes sanāksme 27 dalībvalstu formātā

Ārlietu ministrija19.05.2017
22. maijā Briselē Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kas notiks 27 dalībvalstu sastāvā, Latviju pārstāvēs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Vispārējo lietu padomē 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis apstiprinās lēmumu par sarunu uzsākšanu ar Apvienoto Karalisti par izstāšanos no ES, kā arī ES sarunu mandātu. Tāpat tiks apstiprināts lēmums par īpašas darba grupas izveidi Padomē darbam ar izstāšanās sarunām ar Apvienoto Karalisti.

Eiropas Savienības sarunu mandāts aptver jautājumu loku, kas atrisināmi izstāšanās sarunu pirmajā fāzē, piemēram, pilsoņu tiesības, finanšu saistības, kas izriet no Apvienotās Karalistes dalības Eiropas Savienībā. Izstāšanās sarunu sākumposma jeb tā dēvētās pirmās izstāšanās sarunu fāzes mērķis ir panākt vienošanos par būtiskākajiem izstāšanās jautājumiem, lai nodrošinātu tiesisko skaidrību pilsoņiem, uzņēmējiem, dalībvalstīm, starptautiskajiem partneriem.

KOMENTĀRI
JAUNĀKIE