DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Policija aicina atpūtniekus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un nebūt pārgalvīgiem uz ūdens

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Nedēļas nogale solās būt silta, un tas nozīmē, ka daudzi pilsētnieki dosies atpūsties gan uz pludmalēm, gan uz parkiem un citām populārām izklaides vietām. Rīgas pašvaldības policija aicina atpūtniekus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, lai atpūta netiktu sabojāta ar protokolu uz automašīnas vējstikla.

Lai gan ūdens temperatūra vēl nav tik augsta, lai iedzīvotāju pūļi mestos jūrā, policijas novērojumi liecina, ka daži peldsezonu jau ir atklājuši, tādēļ visās Rīgas oficiālajās peldvietās jau strādā glābēji. Paredzams, ka daži iedzīvotāji karstajos saules staros, neizvērtējot savas spējas, metīsies ūdenī, tādēļ policija atgādina, ka šāda rīcība ir bīstama. Tomēr uz peldvietām, cilvēki dodas ne tikai, lai peldētu, bet arī sauļoties, spēlēt volejbolu un futbolu vai citādi atpūsties.

Diemžēl iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka daudzi iedzīvotāji mēdz aizmirst par dažādiem ierobežojumiem, kas atpūtas vietās jāievēro autovadītājiem. Tādēļ Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka transportlīdzekļus ir aizliegts novietot dabas parka "Piejūra" teritorijā. Tāpat autovadītājiem jāpievērš īpaša uzmanība ceļazīmēm, jo vairākās apkaimēs ap pludmalēm ir zonas, kurās aizliegts automašīnām stāvēt. "Stāvēt aizliegts" zona beidzas tikai tad, kad ir pabraukts garām šo zonu atceļošai ceļazīmei.

Vēl būtiski ir tas, ka Rīgā ziemas laikā vairākās vietās ir mainīta ceļu satiksmes organizēšana. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir pie Mežaparka, kur visā Kokneses prospekta garumā ir aizliegts apstāties un stāvēt, lai gan iepriekšējos gados atsevišķos posmos tas bija atļauts.

Lai atpūta nepārvērstos nepatīkamos brīžos, policija autovadītājus aicina rūpīgi sekot līdzi ceļazīmēm, nevis paļauties uz atmiņu, ka kādreiz izvēlētajā vietā drīkstēja novietot auto.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI