DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Noskaidroti stāstu konkursa par vardarbību internetā uzvarētāji

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Noslēdzies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīkotais konkurss, kurā skolēni tika aicināti aprakstīt dažādas ar vardarbību saistītas situācijas interneta vidē un piedāvāt savā pieredzē balstītus vai izdomātus risinājumus, kā bērni varētu izvairīties no vardarbības situācijām un mazināt to sekas.

Par uzvarētāju konkursa žūrija atzina Ludzas 2. vidusskolas 9.a klases skolnieces Anastasijas Ļebedevas darbu. Pavisam nedaudz no tā atpalika Iecavas internātpamatskolas 9. klases skolnieces Lauras Novickas un Mārupes vidusskolas 5.a klases skolnieces Anetes Emīlijas Tirānes darbi. Veicināšanas balvas žūrija piešķīra arī Ziemeļvalstu ģimnāzijas 7.b klases skolniecei Norlīnai Jansonei, Liepājas Centra sākumskolas 6.c klases skolēniem un Galēnu pamatskolas 8. klases skolniekam Rinaldam Tumānam.

Konkurss tika rīkots, lai veicinātu bērnu izpratni par dažādiem vardarbības veidiem (izsmiešana, pazemošana, ietekmēšana, draudi utt.) interneta vidē un informētu par iespējām no tām izvairīties un mazināt to sekas. Konkursā varēja piedalīties 5. līdz 9. klašu skolēni. Dalībai konkursā tika iesūtīti vairāk nekā 40 darbi.

Konkursa uzvarētāji tiks apsveikti kustības "Draudzīga skola" konferencē "Būvējam draudzīgu skolu", kas notiks 10. maijā biznesa augstskolas "Turība" Lielajā zālē.

Taivo Trams
Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI