DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas

Ziemeļvalstis – Baltijas valstis sadarbosies 5G tīklu attīstībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017.gada 25.aprīlī Oslo, notika Ziemeļvalstu – Baltijas valstu ministru digitalizācijas konference. Tās laikā Ziemeļvalstis – Baltijas valstis vienojās par sadarbību 5G tīklu attīstīšanai reģionā.

Ziemeļvalstis – Baltijas valstis vienojās sadarboties, lai veiktu pētījumus un pārbaudes 5G tīklu izstrādē. Plānots veicināt 5G tīklu agrīnu izvietošanu reģionu lielākajās pilsētās un galvenajās transporta infrastruktūrās, kā arī enerģijas, veselības aprūpes, lauksaimniecības, rūpniecības, viedo pilsētu un sabiedrības drošības veicināšanas sektoros.

"Šobrīd mēs esam ceļā uz jaunu mobilo tehnoloģiju paaudzi – 5G. Jaunās tehnoloģijas sniegs iespējas attīstīt jaunas nozares un pakalpojumus digitālajā vidē. 5G tīklam ir potenciāls sniegt ieguvumus valsts ekonomikai un sabiedrībai kopumā. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu valdības apņēmušās strādāt kopā, lai sniegtu atbalstu un veicinātu 5G tīkla attīstību, nodrošinot nākamās paaudzes mobilo sakaru tīklu izveidošanu reģionā," uzsver Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis.

Lai veicinātu digitālās nozares attīstību un nodrošinātu efektīvus pakalpojumus iedzīvotājiem, nepieciešams veikt novērtējumus LTE/5G pakalpojumos sabiedrības aizsardzības un katastrofu seku likvidēšanas, inteliģentās transportu sistēmas un viedās pilsētas jomā.

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI