DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ES pārvietošanas programmas ietvaros no Grieķijas pārvietotas astoņpadsmit personas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 21. aprīlī, Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uz Latviju no Grieķijas pārvietotas astoņpadsmit personas, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tai skaitā desmit nepilngadīgi bērni.

Uz Latviju piektdien pārvietotās četras ģimenes no Sīrijas, patlaban atrodas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir tādu profesiju pārstāvji kā drēbnieks, šuvējs, aukle, audējs, pavārs. Vēl personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu, angļu, kurmandži un turku valodas zināšanas.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām, tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā. Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros uzņēmusi 318 personas. No tām bēgļa statuss piešķirts 10 personām un alternatīvais – 189 personām.

Mediju ievērībai: Lai nodrošinātu jums nepieciešamo atbalstu, Patvēruma meklētāju centra apmeklējums interviju vai filmēšanas veikšanai pirms ierašanās savlaicīgi jāsaskaņo ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamenta sabiedrisko attiecību vadītāju pa tālr. 67219185 vai elektroniski prese@pmlp.gov.lv.

PMLP Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departaments

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI