DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs reģionālā vizītē apmeklēs Etiopiju, Keniju un Ganu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 24. līdz 28. aprīlim valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs kopā ar Latvijas uzņēmējiem darba vizītē apmeklēs Etiopijas Federatīvo Demokrātisko Republiku, Kenijas Republiku un Ganas Republiku. Vizītes laikā norisināsies Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kā arī tikšanās nozaru ministrijās un Tirdzniecības un rūpniecības kamerās.

Politisko konsultāciju laikā tiks pārrunātas turpmākās divpusējās sadarbības iespējas, tostarp ekonomikā, izglītībā un zinātnē, kā arī transporta un loģistikas jomās. Tāpat sarunās tiks skarti Āfrikas kontinentam būtiskie reģionālie izaicinājumi, kā arī sadarbība ar Eiropas Savienību (ES), ņemot vērā šogad novembrī gaidāmo 5. ES-Āfrikas samitu Abidžanā, Kotdivuārā. Vizītes Etiopijā laikā A. Pildegovičam paredzētas tikšanās arī ar Āfrikas Savienības amatpersonām.

Vizītē uz Etiopiju, Keniju un Ganu valsts sekretāru pavada Latvijas uzņēmēju delegācija, kurā būs kokapstrādes, ķīmiskās rūpniecības, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas nozaru pārstāvji.

Latvijas un Āfrikas ekonomiskais dialogs kļūst arvien ciešāks, ko apliecina arī pieaugošie tirdzniecības rādītāji. Aizvadītajā gadā kopējais Latvijas preču tirdzniecības apgrozījums ar Etiopiju, Keniju un Ganu bija vairāk nekā 35 miljoni eiro.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI