DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret vecākiem par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos pret bērniem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Daugavpils prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret vecākiem, kuri pret saviem sešiem mazgadīgajiem bērniem pielietoja cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos, mazgadīgajiem nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas.

Bērnu mātei apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas, Krimināllikuma 125. panta otrās daļas 8. punkta un Krimināllikuma 126. panta otrās daļas 2. punkta un 6. punkta.

Izmeklēšanas gaitā savāktie pierādījumi norāda uz to, ka bērnu māte laika posmā no 2013. gada 3. jūlija līdz 2016. gada 8. janvārim, atrodoties savā dzīvesvietā, nenodrošināja mazgadīgajiem bērniem drošu un draudzīgu vidi, bērnu vecumam un veselības stāvoklim atbilstošu medicīnisko aprūpi, atstāja savus bērnus novārtā un pieļāva emocionālo un fizisko vardarbību pret saviem sešiem bērniem.

2015. gada nogalē bērnu māte bērnam liedza ēdienu un dzērienu, bet, kad mazgadīgais, būdams izsalcis, bez atļaujas paņēma sev un noslēpa piena pudelīti un krūzi ķīseļa, viņa visu pārējo bērnu klātbūtnē sāka viņu lamāt un ar metāla kruķi veica vairākus sitienus pa bērna ķermeni, nodarot viņam smagus miesas bojājumus. Turpinot savas darbības, kas bija vērstas uz bērna mocīšanu, apsūdzētā tīši salauza cietušajam kāju.

Bērnam nodarītie miesas bojājumi tika slēpti.

Bērnu tēvs saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas. Apsūdzētais pielietoja fizisku vardarbību pret katru no bērniem, sitot viņiem ar koka nūju pa ķermeni. Bērnu māte vīra darbības nepārtrauca.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI