DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

CVK lemj nepārdalīt mandātus 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien, iepazīstoties ar Latgales apgabaltiesas spriedumu krimināllietā par deviņu vēlētāju balsu uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, secināja, ka šajā un trijās iepriekšējās lietās savāktie pierādījumi, kopskaitā 66 balsis, neietekmē mandātu sadalījumu 12.Saeimas vēlēšanās. Balsu starpība, kas mainītu mandātu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem Latgales vēlēšanu apgabalā, ir 78 balsis.

Tāpat, atņemot 66 balsis no 17937 balsīm, kas 12.Saeimas vēlēšanās nodotas par deputāta kandidātu Dz.Zaķi, un pieskaitot pārējiem kandidātiem deviņas balsis, kā arī vēl pieskaitot saraksta pirmajam un otrajam kandidātam pa vienai balsij, kā tas izriet no CVK iepriekšējiem lēmumiem, nemainās arī secība, kādā partijas “Vienotība” Latgales vēlēšanu apgabala deputātu kandidāti sarindoti pēc nodoto balsu skaita. Nākamais lielākais balsu skaits par citu deputāta kandidātu ir 17762.

CVK pienākumu izvērtēt tiesas ceļā pierādīto vēlēšanu tiesību pārkāpumu ietekmi uz mandātu sadalījumu nosaka Saeimas vēlēšanu likums. Atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai CVK ir jāpieņem viens no lēmumiem – pārdalīt vai nepārdalīt mandātus starp attiecīgajās vēlēšanās reģistrētajiem kandidātiem.

CVK lēmumu 10 dienu laikā pēc tā pieņemšanas var pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā.

Kristīne Bērziņa
Informācijas nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI