DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

CVK reģistrē parakstu vākšanai likumprojektu "Grozījums likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli""

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien reģistrēja parakstu vākšanai partijas “No sirds Latvijai” iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”.

Atbilstoši likumam "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" vākt parakstus likumprojekta iesniegšanai Saeimā iniciatīvas grupa varēs 12 mēnešus – līdz 2018. gada 21.aprīlim.

Savukārt parakstīties par likumprojekta iesniegšanu Saeimā vēlētājiem būs iespējams elektroniski, portālā "Latvija.lv", kā arī parakstu vākšanas vietās pašvaldībās - dzīvesvietas deklarēšanas iestādēs, bāriņtiesās, kuras veic notariālas darbības, pie pagastu vai pilsētu pārvalžu vadītājiem, kā arī pie zvērinātiem notāriem. Parakstoties klātienē, paraksta apliecinājums jānogādā iniciatīvas grupai – partijai "No sirds Latvijai".

Jāņem vērā, ka par paraksta apliecināšanu pašvaldībās un pie notāriem vēlētājam jāmaksā nodeva, bet parakstīšanās portālā " Latvija.lv" tiek segta no valsts budžeta līdzekļiem.  

Lai likumprojekts tiktu iesniegts izskatīšanai Saeimā, tā atbalstam jāsavāc ne mazāk kā vienas desmitās daļas jeb 155 224 vēlētāju parakstu.

Ar parakstu vākšanai reģistrētā likumprojekta tekstu iespējams iepazīties CVK interneta vietnē www.cvk.lv sadaļā "Vēlētāju iniciatīvas". Tur pieejams arī parakstīšanās vietu saraksts un cita aktuālā informācija.

Kristīne Bērziņa
CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI