DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvija un Lietuva turpina darbu pie vienota gāzes tirgus attīstības plāna izstrādes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Darba vizītes laikā Lietuvā, š.g. 20.aprīlī Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens tiekoties ar Lietuvas enerģētikas ministru Žigimantu Vaičūni (Žygimantas Vaičiūnas), kā arī ar Lietuvas gāzes tirdzniecības uzņēmuma LITGAS pārstāvjiem un uzņēmuma “Lietuvos Energija” vadību pārrunāja vienota Baltijas gāzes tirgus izveides jautājumus. Puses vienprātīgi atzina vienota Baltijas gāzes tirgus nepieciešamību un tādus nozīmīgus ieguvumus kā drošas gāzes piegādes, valstu enerģētiskā neatkarība u.c.

Lietuvas enerģētikas ministrs apsveica Latviju ar gāzes tirgus atvēršanu, savukārt komersanti apliecināja interesi dabasgāzes tirdzniecībai Latvijas gāzes tirgū un tās glabāšanai Inčukalna pazemes gāzes krātuvē.

Sarunās ministri arī apliecināja, ka, saskaņā ar Baltijas premjerministru parakstīto vienošanos 2016.gada decembrī, Latvija un Lietuva turpina darbu pie vienota gāzes tirgus attīstības pasākuma plāna.

Kā ziņots iepriekš, Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens š.g. 20 un 21. aprīlī darba vizītē apmeklē Lietuvu, lai ar Lietuvas kolēģiem pārrunātu enerģētikas un ekonomiskās sadarbības jautājumus.

Vizītes ietvaros ceturtdien, 20.aprīlī ministrs tikās arī ar Lietuvas ekonomikas ministru Mindaugu Sinkeviču (Mindaugas Sinkevičius) un Lietuvas elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora LITGRID pārstāvjiem. Tāpat vakar ministrs atklāja Latvijas dienas Lietuvā "Atrask Latviją" un Latvijas dizaina uzņēmumu produkcijas ekspozīciju pop-up veikalā Locals.lt, kā arī piedalījās uzņēmēju "Nameja balvas" pasniegšanas ceremonijā.

Piektdien, 21. aprīlī ministrs tiekas ar Klaipēdas mēru Vitautu Grubliausku (Vytautas Grubliauskas) un Klaipēdas ostas pārstāvjiem, kā arī apmeklē Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināli.

Elita Rubesa-Voravko
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI