DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā uzturēsies Zviedrijas aizsardzības ministrs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 31.martā oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Zviedrijas aizsardzības ministrs Pēters Hultkvists (Peter Hultqvist).

Vizītes laikā P.Hultkvists tiksies ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju, kā arī Latvijas un Zviedrijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Latvijas un Zviedrijas aizsardzības ministri noliks ziedus pie pulkveža O.Kalpaka pieminekļa Rīgā.

Zviedrijas aizsardzības ministrs tiksies arī ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

Latvija un Zviedrija piedalās dažādās divpusējās un daudzpusējās sadarbības iniciatīvās, piemēram, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionālās aizsardzības sadarbības iniciatīvā, sniedzot atbalstu Ukrainai.

Tāpat abu valstu karavīri kopīgi piedalās militārajās mācībās, sekmējot bruņoto spēku savietojamību. 2016. gadā Zviedrijas karavīri piedalījās mācībās "Detonators", kuru laikā tika veikta bijušās munīcijas noliktavas teritorijas Cekulē attīrīšana no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, kā arī mācībās "Ramstein Alloy" ar divām kaujas lidmašīnām "Gripen".

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

31.martā aicinām apmeklēt Latvijas un Zviedrijas aizsardzības ministru preses konferenci Aizsardzības ministrijā, kas notiks no plkst. 11:10 līdz 11:30.

Lūdzam pieteikt savu dalību līdz 30.marta plkst. 16.00, rakstot uz e-pastu prese@mod.gov.lv un norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu un pārstāvēto mediju.

Apmeklējot preses konferenci, lūgums ierasties Aizsardzības ministrijā savlaicīgi – līdz plkst. 10:50. Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti.


 

Anete Gnēze
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI