DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Trešdien, 29. martā notiks Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 29.martā, notiks kārtējā Latvijas Nacionālās sporta padomes (Padome) sēde. Tajā apspriedīs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rosināto nacionālo sporta bāzu centralizēta pārvaldības modeļa izveidi, kā arī citus nozarei aktuālos jautājumus.

IZM informēs par tās pārvaldībā esošo nacionālo sporta bāzu centralizētas pārvaldības modeļa izveides mērķiem un ieguvumiem nozarei. Lai nodrošinātu valsts nacionālo sporta bāzu attīstību, nepieciešams izstrādāt tādu vienotas infrastruktūras attīstības stratēģiju, kas nodrošinātu racionālu un maksimāli efektīvu finansējuma izlietojumu un ļautu piesaistīt ES fondu un citu finanšu instrumentu līdzekļus, vienlaikus respektējot katras sporta bāzes specifiku un saglabājot operatīvās darbības neatkarību.

Izskatīšanai Padomes sēdē IZM sagatavojusi arī ziņojumu par valsts budžeta programmas 09.00.00 "Sports" plānotajiem līdzekļiem 2018.-2020.gadam.

Tiks apspriesta ziemas sporta veidu tehniskā atbalsta programma, gatavojoties 2018.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā. IZM rosinās Padomi atzīt bobsleju, skeletonu un kamaniņu sportu par prioritāri atbalstāmiem ziemas sporta veidiem augstu sasniegumu sporta līmenī, kuri ir ar visaugstāko potenciālu izcīnīt medaļas.

Tāpat Padome izskatīs Latvijas Hokeja federācijas finanšu pieprasījumu Latvijas hokeja izlašu sagatavošanai un Latvijas Futbola federācijas finanšu pieprasījumu futbola infrastruktūras atjaunošanai.

Padome uzklausīs arī ziņojumu par Labklājības ministrijas sniegto atbalstu sporta programmām un pasākumiem, kā arī Paralimpiskā centra izveides ieceri.

Padome vērtēs arī priekšlikumus par 2018. gada Pasaules klubu čempionāta galda hokejā organizēšanu Latvijā un 2019. gada Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm grupu turnīra organizēšanu Latvijā.

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde šo trešdien, 29.martā, notiks Ministru kabineta Ministru prezidenta zālē 3.stāvā, Brīvības bulvārī 36, Rīgā. Sēde sāksies plkst.15.30.

Mediju iespējas: pirms padomes sēdes TV un foto iespējas, pēc sēdes – iespēja uzdot jautājumus sēdes dalībniekiem.

Inese Baltiņa,
IZM Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI