DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Eiropas projektam – 60

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 3. aprīlī laika posmā no plkst. 9.30 līdz 17.00, Latvijas Republikas Saeimas telpās, Jēkaba ielā 6/8, norisinās augsta līmeņa starptautiskā konference: Eiropas projektam – 60.

Atzīmējot Romas līguma 60. gadadienu, mēs atskatāmies uz Eiropas vēsturi, laiku, kad tajā valdīja kari. Pateicoties 1957. gadā parakstītajam Romas līgumam, kurš stājās spēkā 1958. gadā, tika dibināta Eiropas Ekonomiskā Kopiena (EEK) jeb kopējais tirgus, kā arī tika parakstīts Eiropas Atomenerģijas kopienas dibināšanas līgums (EURATOM), kas iezīmēja jauna integrācijas posma iestāšanos Eiropā. EEK dibināšanai bija vairāki mērķi: miera un stabilitātes nodrošināšana, ekonomiskās labklājības paaugstināšana, iekšējā drošība, kā arī Eiropas starptautiskās ietekmes palielināšana. Liberālās vērtības ir vērtības, kas valda Eiropas Savienībā un atbilst iedzīvotāju vajadzībām un interesēm. Romas līgums kalpoja kā pamats mierpilna projekta attīstībai – Eiropas Savienībai, kādu mēs to pazīstam šodien.

Miers, stabilitāte un ilgtspējīga attīstība ES ietvaros nav pašsaprotama. Līdz ar to mums kā ES dalībvalstij ir svarīgi runāt un risināt šobrīd aktuālus jautājumus. 2017. gada 3. aprīlī jau no plkst. 9.30 kopā ar augsta līmeņa ekspertiem diskutēsim par tādiem sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem kā Eiropas projekta perspektīvas, ES ekonomikas pārstartēšana, ES transatlantiskās un kaimiņattiecības, tāpat arī runāsim par Eiropas Aizsardzības savienības izveides perspektīvām, drošības dimensiju Enerģētikas savienībā, kā arī jaunatnes neatņemamo lomu ES. 

Eiropas Savienība šodien ir kļuvusi par visu laiku veiksmīgāko miera uzturēšanas operāciju cilvēces vēsturē. Tai ir daudz veiksmes stāstu, bet šobrīd tā ir ļoti neviennozīmīgu un sarežģītu ceļu krustcelēs. Tieši tāpēc LĀI kopā ar saviem atbalstītājiem – Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Republikas Saeimu – laipni aicina būt par daļu no pasākuma, kurā mēs līdzveidosim ES tālākās attīstības scenārijus.    

Plašāka pasākuma programma pieejama tiešsaistē: http://docdro.id/dK7qQ6u

Pasākums pieejams tikai reģistrētajiem viesiem: http://ejuz.lv/cks

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI