DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Darbu uzsāk pirmais Latvijas vēstnieks Alžīrijā Imants Lieģis

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
26. martā vēstnieks Imants Lieģis iesniedza akreditācijas vēstuļu kopijas Alžīrijas ārlietu un starptautiskās sadarbības ministram Ramtanam Lamamram (Ramtane Lamamra), kļūstot par pirmo Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Alžīrijas Tautas Demokrātiskajā Republikā ar rezidenci Parīzē, Francijā. Līdz ar akreditācijas vēstuļu kopiju iesniegšanu ārlietu ministram vēstnieks var uzsākt pildīt vēstnieka funkcijas Alžīrijā.

Tikšanās laikā vēstnieks ar ministru pārrunāja Latvijas un Alžīrijas divpusējo sadarbību un tās perspektīvas, uzsverot, ka valstu politiskais dialogs attīstās veiksmīgi. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību veidot aktīvākas ekonomiskās attiecības un attīstīt ilgtspējīgu sadarbību transporta, mežsaimniecības, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. 2016. gadā Alžīrija bija nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris Āfrikas kontinentā.

Tāpat amatpersonas apmainījās viedokļiem par nepieciešamo vizīšu apmaiņu ārlietu ministriju vadības līmenī, ka arī sniedza informāciju par kandidatūrām starptautiskajās organizācijās.

Pārrunājot Alžīrijas lomu reģionā, tika uzsvērta tās pieredze cīņā pret terorismu un gatavība piedalīties stabilitātes nodrošināšanā krīžu skartajos reģionos. Ministrs uzsvēra ES un Alžīrijas dialoga potenciālu un nozīmi īpaši pretterorisma pasākumu īstenošanā. Alžīrijai ir nozīmīga loma Mali un Lībijas krīžu risināšanā.

I. Lieģis akreditācijas vizītes laikā tikās arī ar Alžīrijas ārlietu ministrijas Eiropas lietu ģenerāldirektoru un ES delegācijas vadītāju Alžīrijā.

Uzziņai

Latvijas un Alžīrijas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1998. gada 29. aprīli.

2016. gada 13. un 14. martā Alžīrā norisinājās pirmās Latvijas un Alžīrijas politiskās konsultācijas, kuru laikā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Alžīrijas ārlietu un starptautiskās sadarbības ministru Ramtanu Lamamru un citām Alžīrijas amatpersonām.

Savukārt R. Lamamra apmeklēja Latviju 2016. gadā, piedaloties Rīgas konferencē.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI