24. martā, 2017
TĒMA: Ārlietas

Baltijas valstu parlamentu Ārlietu komisiju un Aizsardzības komisiju vadītāji kopīgā vizītē apmeklēs Apvienoto Karalisti

Lai pārrunātu aktuālos drošības jautājumus un gaidāmo Brexit, Baltijas valstu parlamentu Ārlietu komisiju un Aizsardzības komisiju vadītāji no 27. līdz 29.martam kopīgā vizītē apmeklēs Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti.

Latviju vizītē pārstāvēs Saeimas Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Apvienotajā Karalistē Baltijas parlamentāriešiem paredzētas tikšanās ar parlamenta Aizsardzības komisijas vadītāju Krispinu Blantu (Crispin Blunt) un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Džulianu Lūisu (Julian Lewis). Tāpat Latvijas, Lietuvas un Igaunijas deputāti tiksies ar valsts ministru Deividu Džonsu (David Jones), kurš strādā ar jautājumiem, kas saistīti ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības, kā arī Eiropas un Amerikas lietu valsts ministru Elanu Dankanu (Alan Duncan).

Vizītes ietvaros Baltijas parlamentārieši piedalīsies apaļā galda diskusijā domnīcā "Chatham House", kurā tiks runāts par jautājumiem, kas skar Eiropu, Eirāziju, Ukrainu un Krieviju. Tāpat baltieši piedalīsies diskusijā Karaliskajā aizsardzības un drošības studiju institūtā.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas deputāti apmeklēs Apvienotās Karalistes parlamentu, kur tiksies ar parlamentā pārstāvēto politisko partiju deputātiem, tostarp no deputātu grupām sadarbībai ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentiem. Baltieši parlamentā vēros Apvienotās Karalistes Ministru prezidentes izvaicāšanas procesu.

Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja
Preses dienests