DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts atklās konferenci par Norvēģijas finanšu instrumenta ieguldījumu Latvijas reģionu attīstības veicināšanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 2017. gada 24. martā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts atklās konferenci par reģionālās politikas aktivitāšu īstenošanu Latvijā un Norvēģijas finanšu instrumenta (NFI) ieguldījumu Latvijas reģionu attīstības veicināšanā.

Pasākuma atklāšanā piedalīsies arī Norvēģijas vēstnieks Latvijā Steinars Ēgils Hāgens.  

NFI līdzfinansētais projekts "Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde" bija viens no instrumentiem, lai dzīvē tiktu īstenoti Reģionālās politikas pamatnostādnēs 2013.-2019.gadam izvirzītie uzdevumi. Šī projekta mērķis - sekmēt uzņēmējdarbības attīstību un darbavietu radīšanu, stiprināt pašvaldību un reģionu rīcībspēju savas teritorijas attīstības veicināšanā.

"Krasas reģionālās atšķirības ir vērojamas visā Latvijā, it īpaši Latgalē. Tāpēc nozīmīgi, ka ar šī finanšu instrumenta atbalstu sniegts būtisks ieguldījumu tieši Latgales reģiona attīstībā. Kā pilotprojekts tika izveidots Latgales uzņēmējdarbības centrs. Tā darbības rezultāti pārliecināja mūs atbalstīt šādu uzņēmējdarbības centru izveidi arī pārējos Latvijas reģionos," saka Jānis Eglīts.

Konferencē pašvaldību, plānošanas reģionu, nozaru ministriju, nevalstisko organizāciju un citu institūciju pārstāvji dalīsies ar projekta laikā gūto pieredzi, sasniegtajiem rezultātiem un secinājumiem. Pasākuma laikā plānotas arī diskusijas par nākotnes atbalsta instrumentiem uzņēmējdarbības veicināšanai reģionos.

*Konference, kas notiks Jūrmalā, tiek organizēta Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda programmas "Kapacitātes stiprināšana un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm" projekta "Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde", Nr.4.3-24/NFI/INP-001 ietvaros

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI