DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Ģenerālprokuratūra tā dēvētajā “Lielvārdes vekseļa lietā” uzsākusi kriminālprocesu, nosūtot to izmeklēšanai Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā izskatīts Lielvārdes novada pašvaldības iesniegums.

Minētajā iesniegumā lūgts veikt pārbaudi Lielvārdes novada pašvaldības likumīgo tiesību un interešu pārkāpumu lietā, vēršoties tiesā ar prasības pieteikumu saistībā ar bijušā Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja 2015. gada 24. novembrī parakstīto parādzīmi par 200 000 000 eiro saistībām.

Iesnieguma izskatīšanas rezultātā, šā gada 16. martā Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Civilprocesa likuma noteiktajā kārtībā Ogres rajona tiesai iesniedza prasības pieteikumu par minētā darījuma atzīšanu par spēkā neesošu.

Tāpat Ģenerālprokuratūra 2017. gada 17. martā uzsākusi kriminālprocesu pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma XVIII nodaļā.

Kriminālprocess nosūtīts izmeklēšanai Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI