DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns pārtrauc dienestu Valsts policijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Līdzšinējais Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Guntars Marķitāns pieņēmis lēmumu ar ceturtdienu, 23.martu, pamest dienestu Valsts policijā. G.Marķitāns iesniedzis Valsts policijas priekšniekam iesniegumu par atvaļināšanu no dienesta, ņemot vērā likumā noteiktā izdienas vecuma sasniegšanu.

Ar ceturtdienu, 23. martu, Guntars Marķitāns pieņēmis lēmumu par dienesta pamešanu un došanos izdienas pensijā. Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka pienākumus no trešdienas uzdots pildīt Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšniekam pulkvedim Aleksandram Bukēvičam.

Līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns Valsts policijā dienējis gandrīz 40 gadus. Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā bijis no 2013. gada. Pirms tam bijis Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.

"Guntaram Marķitānam bijusi arī nozīmīga loma 1991. gada barikāžu laika notikumos, kā toreizējam Bauskas pilsētas iecirkņa priekšniekam uzņemoties iniciatīvu un izveidojot brīvprātīgo vienību, kas devās uz Rīgu apsargāt Iekšlietu ministrijas un Ministru padomes ēkas. Valsts policija novērtē Guntara Marķitāna ilggadējo pieredzi un izsaka pateicību par ieguldījumu Valsts policijas atjaunošanā pēc Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas un tālākajā attīstībā," norāda Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par jauna Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieka iecelšanu amatā. 

"Rīgas reģions atšķiras no citiem Latvijas reģioniem, jo, ņemot vērā lielo iedzīvotāju skaitu, vairāk nekā 50% noziegumu notiek Rīgas reģionā. Nav šaubu, ka tas ir Latvijas finanšu un ekonomikas centrs, kur notiek arī lielākā daļa nozīmīgu sabiedrisko pasākumu," norāda I.Ķuzis. "Līdz ar to arī no noziedzības apkarošanas un kārtības nodrošināšanas viedokļa Rīgas reģionā ir vairāk izaicinājumu nekā citur. Tādēļ Rīgas reģiona pārvaldes vadītāja amatam policijā tiks meklēts cilvēks ar augstu profesionalitāti, zināšanām par šāda līmeņa policijas struktūrvienības personāla vadību un izpratni par minēto funkciju nodrošināšanu augstākajā līmenī."

Dairis Anučins
Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI