DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izsludina konkursu uz Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektora amatu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Attēls: Valsts kanceleja

Valsts kanceleja piektdien, 24. janvārī, izsludina atklātu konkursu uz Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektora amatu, un aicina pieteikties atbildīgus, mērķtiecīgus un uz sadarbību vērstus vadītājus.

DAP ģenerāldirektora amats ir atbildīgs darbs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pakļautībā esošajā iestādē, kas īsteno valsts dabas aizsardzības politiku.

Galvenās prasības pretendentiem: nevainojama reputācija, augstākā izglītība, vēlams tiesību, vadības, vides vai dabas zinātņu jomā, labas angļu valodas zināšanas, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā ar vismaz 20 padotajiem darbiniekiem un arī starptautiskiem projektiem.

Jaunajam DAP ģenerāldirektoram jābūt teicamām sadarbības, komunikācijas un prezentācijas, kā arī stratēģiskās plānošanas prasmēm, izpratnei par dabas aizsardzības politiku, valsts pārvaldi, budžetu plānošanas un administratīvā procesa jautājumiem. Vēlama pieredze darbā valsts pārvaldē.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz š.g. 15. martam.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās:

  • Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām.
  • Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un svešvalodu zināšanu pārbaude.
  • Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, kā arī orientāciju uz rezultātiem.

DAP ģenerāldirektora mēnešalga ir 2264 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Plašāk par prasībām un pieteikšanos.

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

No 2015. gada septembra valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja. Atlases kārtība līdzās atklātības kritērijam paredz nodrošināt pēc vienotiem principiem organizētus konkursus uz vadītāju amatiem valsts tiešās pārvaldes iestādēs. Tā ceļ valsts pārvaldes konkurētspēju, jo, īstenojot atklātus konkursus un ievērojot vienotus atlases principus, ir lielākas iespējas piesaistīt, noturēt un motivēt augsta līmeņa profesionāļus.

Aiva Skvarika
Komunikācijas departamenta konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI