DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vienkāršos reģistrācijas kārtību buru jahtām

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai vienkāršotu reģistrācijas kārtību buru un sporta buru jahtām, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 22.februārī, otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Jūras kodeksā. Šos atpūtas kuģus turpmāk varēs reģistrēt arī bez īpašumtiesībām.

Šādas izmaiņas dos iespēju kontroles iestādēm efektīvāk nodrošināt kuģošanas drošības noteikumu ievērošanu uz ūdens. Paredzams, ka līdz ar vienkāršotās kārtības ieviešanu, tiks reģistrēti līdz šim nereģistrētie kuģošanas līdzekļi, teikts likumprojekta anotācijā.

Atvieglotā kārtība attieksies uz buru jahtām, kuru maksimālais garums ir lielāks par 2,5 metriem, bet mazāks par 12 metriem. Tāpat tas attieksies uz sporta buru jahtām, kuru maksimālais garums ir lielāks par 2,5 metriem un kuru klases atbilst šo jahtu klašu sarakstam. To Latvijas Jūras administrācija publicēs savā mājaslapā, pamatojoties uz Latvijā atzītās burāšanas sporta federācijas iesniegtajiem priekšlikumiem.

Šādi reģistrētām jahtām kuģošana būs atļauta Latvijas iekšējos ūdeņos, kas atrodas no jūras krasta līnijas uz sauszemes pusi, un 3000 metru platā joslā no krasta līnijas uz jūras pusi Rīgas jūras līča un Baltijas jūras Latvijas piekrastes daļā. Savukārt šādi reģistrētas sporta buru jahtas drīkstēs izmantot tikai sacensībās un treniņos diennakts gaišajā laikā, nepārsniedzot jahtu klases noteikumos noteikto cilvēku skaitu uz tās.

Grozījumi paredz, ka buru jahtas reģistrāciju bez īpašumtiesībām varēs pieteikt atpūtas kuģa valdītājs.

Sīkāku reģistrācijas kārtību noteiks valdība, paredz likumprojekts.

Latvijā kuģus reģistrē Kuģu un Ceļu satiksmes drošības direkcijas reģistros.

Grozījumus Jūras kodeksā otrajā un trešajā lasījumā vēl jāskata Saeimā.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI