DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēs izstādi “Gulfood 2017” Dubaijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēs Latvijas ražotāju kopstendu pārtikas un viesmīlības izstādē “Gulfood 2017”, kas norisināsies Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), no 2017.gada 26.februāra līdz 2.martam.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Dubaijā plāno tikties ar AAE klimata pārmaiņu un vides ministru Dr.Tani Ahmedu al Zejudi (H.E Dr.Thani Ahmed Al Zeyoudi), lai pārrunātu lauksaimniecības un pārtikas produktu tirdzniecības veicināšanu un sadarbības stiprināšanu, kā arī parakstītu saprašanās memorandu par abu valstu sadarbību lauksaimniecībā. Jānis Dūklavs iecerējis tikties arī ar vairākām citām atbildīgām lauksaimniecības un pārtikas nozares amatpersonām, lai runātu par iespējām veicināt savstarpējo tirdzniecību ar lauksaimniecības un pārtikas, tostarp arī ar Latvijas halal pārtikas produkciju.

"Sadarbība starp Latviju un Apvienotajiem Arābu Emirātiem kļuvusi intensīvāka, un es saskatu labu potenciālu ne vien tirdzniecībā, bet arī sadarbībā citos ar lauksaimniecību, zivsaimniecību un kokrūpniecību saistītajos jautājumos," uzskata zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. "Mūsu uzņēmēju interese par šo reģionu ir nozīmīgi palielinājusies, un izstāde "Gulfood" ir lieliska iespēja klātienē parādīt mūsu ražojumus kā ierosmi biznesa saišu veidošanai."

Latvija atsāka piedalīšanos Dubaijas izstādē "Gulfood" pirms četriem gadiem, un šajā laikā dalībnieku skaits Latvijas kopstendā vairākkārt audzis – no sešiem līdz 25 uzņēmumiem šogad. Arī kopstenda platība krasi palielinājusies – no 30 kvadrātmetriem 2014.gadā līdz 201 kvadrātmetram 2017.gadā. Visus gadus nacionālā kopstenda organizēšanu uzņēmies Agroresursu un ekonomikas institūts, AREI (bijušais Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts, LVAEI). Latvijas kopstendā izstādē "Gulfood 2017" būs eksponēta mūsu piena, gaļas, zivju, olu produkcija, saldumi, dzērieni un dabas veltes.

Zemkopības ministrija un AREI, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai, lai palielinātu un dažādotu Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu, ar līdzfinansējumu atbalsta Latvijas uzņēmēju piedalīšanos Latvijas kopstendā. Šogad AREI, sadarbojoties ar Latvijas Zivrūpnieku savienību un izmantojot zivrūpniekiem pieejamo Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalstu, organizēja nacionālo kopstendu arī zivrūpnieku dalībai izstādē "Gulfood 2017".

"Gulfood" ir viena no pasaules vērienīgākajām pārtikas ražotāju izstādēm. "Gulfood" 2017.gadā pārtikas uzņēmējiem durvis vērs jau 22.reizi. Šeit piecu dienu garumā tiksies pārtikas ražotāji no 120 pasaules valstīm, produkciju eksponēs pieci tūkstoši dalībnieku astoņos pārtikas sektoros, kopā aizņemot 120 tūkstošus kvadrātmetru platības.

_____________________________

Rūta Rudzīte
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI