DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: paļaujos uz prokuroru atbalstu nodokļu izkrāpšanas shēmu atklāšanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 22. februārī, piedalījās Gadskārtējā virsprokuroru sanāksmē.

Uzrunājot klātesošos, M. Kučinskis uzsvēra, ka tiesiskā aizsardzība ir viena no katras demokrātiskas valsts vērtībām, kā arī norādīja, ka no prokuroru darba lielā mērā ir atkarīga valdības spēja īstenot tās izvirzītās prioritātes.

Kā vienu no šādām prioritātēm viņš minēja drošības stiprināšanu. "Visiem skaidrs, ka  vārds "drošība" nenozīmē vien žoga būvēšanu uz robežas, bruņumašīnu pirkšanu un armijas bāzu attīstību. Liela nozīme ir iekšējai drošībai – tam, lai katrs iedzīvotājs gan sadzīviskā līmenī, gan arī savā profesionālajā darbībā justos tiesiski aizsargāts. Viena lieta ir pareizi uzrakstīti likumi, bet tikpat svarīgs ir arī tas, lai tie tiktu ievēroti atbilstoši to burtam un garam," sacīja M. Kučinskis.

Tāpat Ministru prezidents akcentēja prokuroru darba nozīmi tautsaimniecības attīstības veicināšanā, norādot, ka šīs prioritātes būtiska sadaļa ir ēnu ekonomikas un ekonomisko noziegumu apkarošana. "Es ceru un paļaujos uz Jūsu atbalstu ēnu ekonomikas un nodokļu izkrāpšanas shēmu atklāšanā un izskaušanā," tā M. Kučinskis.

Ministru prezidents arī atgādināja, ka nākamnedēļ plānots izsludināt jaunu konkursu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatam, un tas būs pirmais šāds konkurss pēc tam, kad likumdošanas ceļā ir paplašināts iespējamais pretendentu loks uz šo posteni. "Tā nav prasību samazināšana, bet gan konkurences palielināšana, jo tagad uz šo amatu varēs pretendēt vairāk ambiciozu profesionāļu, nekā tas bija iepriekš. Būšu atklāts – ļoti ceru, ka arī jūsu vidē ir zinoši cilvēki, kuri varētu saistīt savu profesionālo karjeru ar korupcijas apkarošanas dienesta vadīšanu," sacīja M. Kučinskis.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI