DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministrs Žans Aselborns

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
17. janvārī Latvijā oficiālā vizītē uzturēsies Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministrs Žans Aselborns (Jean Asselborn). Tikšanās laikā ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču plānots pārrunāt Latvijas un Luksemburgas divpusējo attiecību aktualitātes, sadarbību reģionālajā Baltijas un Beniluksa valstu formātā, kā arī aktuālos Eiropas Savienības un drošības politikas jautājumus.

Ž. Aselborns tiksies arī ar Latvijas Ministru prezidentu Māris Kučinski, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un Saeimas Eiropas lietu un Ārlietu komisijas vadītājiem, kā arī apmeklēs Okupācijas muzeju un noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas Juridiskajā augstskolā pēcpusdienā notiks Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministra Ž. Aselborna lekcija un diskusija "2017: Kurp dodies, Eiropa?", uz kuru aicināti Latvijas ārpolitikas eksperti, parlamentārieši, studenti, nevalstisko organizāciju, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Šogad atzīmējam Latvijas un Luksemburgas diplomātisko attiecību nodibināšanas 95. gadadienu un diplomātisko attiecību atjaunošanas 25. gadadienu. 

Žans Aselborns ir amatā kopš 2004. gada un šobrīd ir visilgāk strādājošais ārlietu ministrs Eiropas Savienībā. Vienlaikus Ž. Aselborns ir arī migrācijas un patvēruma lietu ministrs.

Mediju ievērībai!

Plkst. 11.10 – Edgars Rinkēvičs sagaida Luksemburgas ārlietu un Eiropas lietu ministru Žanu Aselbornu Ārlietu ministrijā

TV un foto iespēja

Plkst. 13.00–13.20 ministru kopīga preses konference (valoda: latviešu–angļu)

TV un foto iespēja

Norises vieta:  Ārlietu ministrijas Preses konferenču zāle (1. stāvs)

Plkst. 13.25–13.35 – svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa

TV un foto iespēja

Dalībai pasākumos nepieciešama speciāla akreditācija. Latvijas valsts iestādēs akreditēto mediju pārstāvju dalību lūdzam pieteikt līdz 16. janvāra plkst. 15.00 Ārlietu ministrijas Mediju centrā uz e-pastu: media@mfa.gov.lvv.

NB! Mediju pārstāvjiem lūgums plānot savlaicīgu ierašanos, bet ne vēlāk kā pusstundu pirms katra pasākuma.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI