DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina politiķus būt atbildīgiem un nolikt spēles pie malas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina visus koalīcijas partnerus būt atbildīgiem un likt pie malas politiskās spēles, lai atbildīgi vēl šogad atrisinātu izveidojušos situāciju ar minimālās valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

LTRK atzīst, ka nav normāli, ka risinājumi radušies tikai dažas nedēļas pirms 2017.gada, taču pašreizējais regulējums ir milzīgs brāķis, kas jāizlabo, citādi prognozējam negatīvas sekas – palielināsies bezdarbs un ēnu ekonomika. "Apsveicami, ka ministru prezidentam piemīt politiskā drosme, lai labotu iepriekšējās valdības kļūdu, domājot par Latvijas iedzīvotājiem šeit un tagad," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Tāpat jāatzīst, ka LTRK nav "sajūsmā" par straujo mikrouzņēmumu likmes palielinājumu līdz 15%, cerot, ka pieaugums būs mazāks – robežās no 12 līdz 15%. "Tā ir maksimālā sāpju robeža, pēc kuras nešaubīgi palielināsies ēnu ekonomika, taču, nedarot neko, sekas var būt vēl ļaunākas," saka J.Endziņš.

Uzņēmēju organizācija sarunās ar premjeru Māri Kučinski pirms dažām dienām apstiprināja, ka ir gatava kompromisam, kur minimālās VSAOI tiek aizstātas ar mikrouzņēmumu nodokļa pārskatīšanu. LTRK aicina ikvienu politiķi būt atbildīgu pret Latvijas iedzīvotājiem, nepieļaujot milzīgu bezdarba pieaugumu un nepakļaujot sociālajiem riskiem cilvēkus.

  

Rūta Grikmane
Sabiedrisko attiecību konsultante
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI