DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstnieks Pēteris Kārlis Elferts iesniedz akreditācijas vēstules Turcijas prezidentam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
27. oktobrī Latvijas vēstnieks Pēteris Kārlis Elferts iesniedza akreditācijas vēstules Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam (Recep Tayyip Erdoģan), kļūstot par Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Turcijas Republikā.

Sarunā ar Turcijas prezidentu R.T. Erdoganu vēstnieks uzsvēra abu valstu ciešās divpusējās attiecības, uzturot regulāru amatpersonu vizīšu apmaiņu, kā arī nozīmīgās transatlantiskās saiknes un aktuālos jautājumus Turcijas sadarbībā ar Eiropas Savienību. Prezidents un vēstnieks atzinīgi novērtēja līdz šim sasniegto Latvijas un Turcijas sadarbībā un vienojās, ka vēl ir īpašs attīstības potenciāls savstarpējā tirdzniecībā un tūrismā. Abas puses atzīmēja, ka šomēnes aprit 25. gadadiena kopš Latvijas un Turcijas diplomātisko attiecību atjaunošanas.

Turcija ir nozīmīga Latvijas partnervalsts, ar kuru notiek aktīva un plaša divpusējā sadarbība, tostarp kultūras, izglītības, aizsardzības un drošības jomā. Latvija augstu novērtē sadarbību ar Turciju kā NATO sabiedroto, ka arī to, ka Turcija nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju.

Pēteris Kārlis Elferts darbu ārlietu dienestā uzsāka 1999. gadā. Karjeras laikā viņš ir strādājis dažādos amatos, tostarp bijis Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs, speciālo uzdevumu vēstnieks Irākas atjaunošanā un demokratizācijas veicināšanā, Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā, kā arī Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ārlietu padomnieks. Iepriekš ievēlēts par 5. Saeimas deputātu, bijis Latvijas Ministru prezidenta padomnieks, kā arī ieņēmis citus augstus amatus. Vēstnieks absolvējis Vašingtonas Universitāti ASV, kā arī papildinājis zināšanas starptautiskos mācību kursos. Pēteris Kārlis Elferts ir apbalvots ar II šķiras Atzinības krustu, kā arī saņēmis citus Latvijas apbalvojumus.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI