DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Kas ir līderi e-pakalpojumu jomā?

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ visā Latvijā notiek kampaņa “Dienas bez rindām,” kuras laikā iedzīvotājus mudina izvēlēties valsts un pašvaldību pakapojumus saņemt elektroniski. Šajā laikā aktualizējas jautājums - kuras iestādes Latvijā ir līderes e-pakalpojumu jomā? Atbildi uz šo un līdzīgiem jautājumiem var meklēt, skatot jauno vizualizāciju par valsts iestāžu datiem un to digitālo apjomu.

Informāciju par iestāžu piedāvātajiem e-pakalpojumiem tagad var atrast jaunajā interaktīvajā elektroniskajā rīkā, kas ļauj ērtā un pārskatāmā veidā aplūkot galvenos Latvijas e-indeksa pētījuma radītājus*. Jaunais interaktīvais rīks tapis sadarbībā ar Latvijas start-up uzņēmumu ZoomCharts un atrodams šeit http://www.eindekss.lv/lv/6-rezultati?zoomcharts=2014.

Prasmīgi izmantojot vizualizāciju, pat sarežģītākie dati kļūst vieglāk uztverami un saprotami. Vizualizācija dod iespēju informāciju pasniegt labāk saprotamā formā. Šāds interaktīvs grafiks dod ne tikai kopskatu, bet arī iespējas interesentiem un pašām iestādēm pētīt sevi kontekstā ar citiem vai salīdzināt datus atsevišķu faktoru griezumā.

Latvijas e-indekss ir e-vides novērtējums valsts pārvaldes institūcijās un pašvaldībās. Tas sniedz priekšstatu par to, cik aktīvi un savai situācijai atbilstoši iestādes un pašvaldības izmanto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtos risinājumus, lai uzlabotu savu pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un komersantiem. Plašāka informācija par e-indeksu atrodama www.eindekss.lv.

 *e-indeksa 2015. gada pētījuma rādītāji

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI